У Львові стане пішохідною вулиця Стара, де були незаконні огорожі

1900 0
На вулиці демонтують незаконно встановлені огорожі.
Фото зі сторінки Любомира Зубача

Фото зі сторінки Любомира Зубача

Вулиця Стара у Львові, що позаду львівського ринку «Добробут», стане пішохідною, однак автомобілі там поки не пускатимуть. Про це у програмі «Тема тижня» повідомив голова Галицької районної адміністрації Львова Андрій Зозуля. 

Читайте також: У центрі Львова демонтують паркан, який встановили самовільно

«Колись на місці, де зараз розташований ринок «Добробут», мав бути збудований великий готель, але цього не сталося. Вулиця Стара перегороджена брамами ринку, які «Добробут» не використовує. Вулиця є загальноміською, тож до неї повинні мати доступ усі мешканці, тому зняття цих брам вважаю правильним рішенням. Її розблокують, але поки що залишать пішохідною, бо пускати нею автомобілі ризиковано», – сказав він.

Як повідомляв заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач, «ще в 90-х один підприємливий комсомолець провернув аферу – і замість обіцяного суперготелю посеред Львова виріс базар. Справа роками в судах». Зубач зазначає, що йдеться саме про вулицю, а не про ринок. Він запевняє, що вулиця Стара буде пішохідною, транспорт там не запускатимуть. Тому закликає торгівців не вестися на провокації.

«Якщо говорити мовою закону, то офіційно це називається «захоплення міської території». Ще раз - мова про вулицю, не про ринок. Там нема і не може бути жодних торгових площ. Бо це загальноміська вулиця. І зараз нею не можуть пройти пішоходи, заїхати швидка чи пожежна»,  сказав він.

Читайте також: «Якщо зимуватимете у Львові, готуйтеся до ймовірних загроз!» – Андрій Зозуля

Додамо, що довжина вулиці – лише 110 метрів. Але, за словами Любомира Зубача, свого часу їй не повезло із сусідами. У 90-х роках мав бути готель, але це виявилось аферою – і по сусідству зараз там ринок. Готелю нема, натомість на Старій з’явились брами. На 110 метрів – 5 брам. Тобто кожні 20 м – ворота.

Нагадаємо, що вулицю Стару, що позаду ринку «Добробут» у центрі Львова, самовільно перекрили для руху. Оскільки нею тепер не можуть пройти пішоходи, а також проїхати екстрені служби, то самовільно встановлену огорожу почали демонтувати.

Софія Шавранська

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!