У Львові стартує масштабна кампанія з ремонту доріг. Перелік вулиць

12881 1
З кінця лютого розпочався ямковий ремонт, а з настанням потепління розпочинаються роботи на центральних вулицях міста.
фото: galnet.org

фото: galnet.org

За словами начальника управління інженерного господарства ЛМР Олександра Одинця, ремонт доріг, який буде проводитися у Львові у 2017 році, потрібно розділити на два блоки: це капітальний ремонт і поточний ремонт.

Капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі здійснюється як на замовлення департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, районних адміністрацій і ЛКП «Львівавтодор». Поточний ремонт і утримання вулично-дорожньої мережі здійснюється на замовлення районних адміністрацій, інформують у прес-службі Львівської міської ради. 

«Цього року плануємо завершити ряд об’єктів з капітального ремонту, які були розпочаті минулого року та розпочинаємо роботи на нових об’єктах», – розповів Олександр Одинець.

Читайте також: У Львові стартує ремонт вулиці Личаківської. Як об'їхати 

Отож, департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР є замовником робіт з реконструкції вул. Зимновідської, вул. Станційної; реконструкції вул. І. Пулюя – вул. Трускавецької; реконструкції вул. І. Мечникова (від вул. Пекарської до вул. Личаківської); реконструкції вул. Богданівської (від вул. Глинянський Тракт до вул. Золочівської); реконструкції вул. Богданівської (від вул. Золочівської до вул. Пластової); реконструкції вул. Київської (від вул. Генерала Т.Чупринки до вул. Є. Коновальця) і вул. Русових; реконструкції вул. І. Котляревського (від вул. Генерала Т. Чупринки до вул. І. Нечуй-Левицького) і вул. І. Нечуй-Левицького (від вул. І. Котляревського до вул. Академіка А. Сахарова); реконструкції вул. Садової; реконструкції просп. Червоної Калини. Це перехідні об’єкти з минулого року.

Новими об’єктами є реконструкція вул. Холодної (від вул. І. Лукасевича до вул. Винниця); реконструкція вул. Б. Хмельницького (від вул. Промислової до вул. В. Липинського); реконструкція вул. Конюшинної; будівництво шляхопроводу на перехресті вулиць Т. Шевченка – о. Омеляна Ковча; будівництво пішохідного моста на вул. А. Головатого – вул. І. Сулими; реконструкція перехрестя вулиць Тернопільської – П. Мирного – Угорської – С. Литвиненка з облаштуванням кільцевого руху.

Читайте також: Які дороги відремонтували на Львівщині. Повний перелік

Також цього року буде виготовлено проектну документацію на капітальний ремонт вул. І.Миколайчука (від вул. Пилипа Орлика до в'їзду на Голосківський цвинтар); капітальний ремонт вул. І. Федьковича; реконструкцію вул. Д. Вітовського (від вул. Грецької до пл. І. Франка) та від (від вул. Академіка А. Сахарова до вул. Грецької); капітальний ремонт вул. Топольної; капітальний ремонт вул. Зеленої (від будинку №261 до житлового масиву «Пасічний»).

За словами Олександра Одинця, найбільші цьогорічні об’єкти з капітального ремонту передані ЛКП «Львівавтодор».

ЛКП «Львівавтодор» цього року проводитиме реконструкцію пл. І. Франка; реконструкцію вул. Замарстинівської (від вул. Гайдамацької до вул. Торф’яної); будівництво гравійної дороги від західного обходу м. Львова до житлового масиву «Білогорща». Також реконструкцію вул. Личаківської (від вул. І. Мечникова до вул. Пасічної (з кільцем розвороту трамвая); реконструкцію вулиці Чернівецької з кільцем розвороту трамвая.

Читайте також: У Львові завершують будувати з’їзд з Сихівського моста на вул. Хуторівку. Схема 

Паралельно ремонт доріг проводитиметься у всіх районах міста, замовником яких є районні адміністрації.

Шевченківський район

Зокрема у Шевченківському районі завершать ремонт вул. Миколайчука (громадський простір); вул. Б. Хмельницького (від вул. Грінченка до вул. Мідної), (громадський простір); в мікрорайоні Рясне створюватимуть громадський простір.

Франківський район

У Франківському районі проводитимуть капітальний ремонт дворів, внутрішньоквартальних доріг, тротуарів на вул. Володимира Великого, 59; ремонт дороги і тротуару на вул. Сельських; ремонт вул. Сокільницької; ремонт  дороги на вул. Бой-Желенського,2-18; ремонт дороги тротуару на вул. Повстанській, 10-14; ремонт дороги і тротуару на вул.Повстанській, 1-7; капітальний ремонт дороги на вул. Окружній, 35-47 тощо.

Галицький район

У Галицькому районі проводитимуть капітальний ремонт доріг та тротуарів на вул. Замкнена (від СЗШ №34 до готелю «Арена» в м. Львів); облаштування паркінгу на території біля Львівського державного цирку; завершення об'єкта будівництва «Виготовлення пам'ятника С.Бандері з реконструкцією пл. Кропивницького у м. Львові»; капітальний ремонт доріг та тротуарів вул. Котлярська (окрім того, реконструкцію водопровідно-каналізаційних мереж), капітальний ремонт доріг та тротуарів вул. Митрополита Андрея; вул. С. Крушельницької; вул. Бр. Рогатинців; вул. Староєврейська; пр.Чорновола-пл.700-річчя Львова; вул. Драгоманова; вул. Просвіти; вул. Рутковича; вул. Кубійовича; вул. вул.Б.Хмельницького, 51-63 та ін.

Личаківський район

У Личаківському районі заплановано капітальний ремонт проїжджої частини вул. Миргородська від вул. Гамалії до вул. Корейської та від вул. Корейської до вул. Ковельської; ремонт проїжджої частини та тротуарів вул. Голубця; капітальний ремонт проїжджої частини вул. Шота Руставелі (від вул. Зеленої до пл. Петрушевича), ремонт проїжджої частини вул. Олеся та ін.

Залізничний район

Залізничний район планує відремонтувати дороги, тротуари, двори та облаштувати громадські простори. Зокрема, найбільше коштів піде на ремонти на вул. Виговського, Озерній, Садовій, Любінській. Райадміністрація також відремонтує багато дворів. Крім того, у Залізничному районі відремонтують сквер Сірка та облаштують громадський простір на Широкій, 88-100.

Сихівський район

У Сихівському районі найбільшу увагу зосередять на «латанні» доріг та реконструкції тротуарів. Дуже пошкоджені вул. Луганська, Хуторівка, Чмоли, Зелена. Їх ремонтуватимуть «картами», зрізаючи великі ділянки асфальту та вкладаючи новий.

На виконання робіт з ремонту доріг, тротуарів, громадських просторів, будівництво велосипедних доріжок у бюджеті розвитку Львова на 2017 рік передбачено 597 млн. 389 тис. грн.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
10 Квітня, 2017 23:19
Аліса А вулицю Шевченка коли робитимуть? А вулицю Турянського? Це ж ганьба. Яма на ямі.
Оце і є обличчя очільників місця. Побите, ніби сифілісом.
Нічого не варті понти "Львів - культурна столиця", коли кожний, хто заїжджає у Львів, бачить ями, як від бомбардування, та ГОРИ сміття на вулицях.
Кого ви дурите?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!