У Львові скоро почнуть будівництво восьми будинків для ВПО

3934 0
Наразі почались підготовчі роботи, які триватимуть два місяці.

У Львові на вулиці Миколайчука розпочали прокладати комунікації для соціального житла, в якому мешкатимуть поранені внутрішньо переміщені особи. Про це інформує пресслужба Львівської міської ради. 

«Львівтеплоенерго» та «Львіводоканал» прокладуть теплотрасу та підведуть водопостачання, оскільки місто зобов’язане прокласти комунікації до будинків, які зведуть за грантові кошти ЄС.

«Через облаштування комунікацій також доведеться зрізати дерева. Роботи вже розпочинають, вони триватимуть найближчі два місяці», – розповів директор Львівського міжміського бюро технічної інвентаризації Юрій Теліпський.

А вже зі середини жовтня на обʼєкті розпочнуться будівельні роботи, вони триватимуть до кінця червня.

Читайте також: З готелю на площі Міцкевича у Львові зняли «завісу». Як він виглядає

Нагадаємо, у Шевченківському районі зведуть вісім будинків, де зможуть тимчасово проживати ті, що проходять реабілітацію в центрі «Незламні», та їхні родини. Люди будуть жити у комплексі стільки часу, скільки необхідно для проходження реабілітації. У бдинках передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси. На спорудження соціального житла Європейська комісія виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів.

У великих планах міста – прокласти сюди трамвайну колію. Журналісти «Твого міста» розповідають, з чого почнуться великі зміни у Шевченківському районі Львова.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!