У Львові стартувала реєстрація на Дні європейської спадщини

1043 0
Період реєстрації – з 5 вересня 10:00 до 8 вересня 14:00.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Сьогодні, 5 вересня, розпочалась реєстрація на Дні європейської спадщини у Львові. Програма налічує близько 90 подій, які пройдуть 9-11 вересня. Участь у подіях безкоштовна, але за попередньої реєстрації. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Читайте також: У Львові провели шостий благодійний фестиваль «Балатон-фест». Фото

Щороку у вересні львівський туристичний офіс проводить Дні європейської спадщини. Основна мета – привернути увагу до спадщини та її ролі в житті суспільства. Цьогорічні Дні спадщини у Львові пройдуть на тему «Втрачене. Збережене. Відновлене». Розповідати та знайомити з історією будуть львівські гіди, музейники, науковці, історики, мистецтвознавці, реставратори. Події відбудуться у найрізноманітніших форматах – від лекцій, екскурсій, майстер-класів до концертів та поетичних читань.

Учасники зможуть потрапити в унікальні місця, як наприклад, історичне приміщення Львівського радіо, відреставровані зали Львівської політехніки, закулісся театру Воскресіння та Першого театру чи старовинні підвали Фабрики повидла. Чимало подій пройде на відкритому міському просторі – давніми цвинтарями, парками і іншими природніми об’єктами, історичними кварталами в центрі міста і за його межами. Особливістю ДЄС цього року також будуть розповіді про відомих і малознаних львів’ян і львів’янок, таких як Анна Крушельницька, Стефан Банаха, Софія Караффа-Корбут, Іван Левинський, Захарієвичі. Значна увага в програмі приділена воєнній темі та збереженню спадщини. З повною програмою можна ознайомитись тут.

Участь у подіях можлива лише за попередньої реєстрації:

  • за номером телефону: +38 (067) 373-36-52 (понеділок: 10:00-17:00; вівторок-середа: 10:00-17:00; четвер: 10:00-14:00);

  • на сайті lviv.travel.

Період реєстрації – з 5 вересня 10:00 до 8 вересня 14:00. Кількість місць обмежена.

Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними і базуються на ініціативі людей, яким не байдужа історія їхнього міста.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!