У Львові студенти Академії друкарства вийшли на акцію протесту

2556 0
Студенти вимагали прозорості та дотримання принципів демократії. Вони проти обʼєднання Академії із ЛНУ ім. Івана Франка.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У суботу, 12 листопада, на площі перед Оперним театром студенти Української академії друкарства вийшли на мирну акцію через заяви Міністерства освіти про приєднання академії до Львівського національного університету ім. Івана Франка. В акції протесту взяло участь близько 50 студентів.

Під час мирної акції протесту звучали гасла «Ми обрали УАД», «Геть руки від УАД» та інші. Студенти вимагали прозорості та дотримання принципів демократії.

«Чому мовчить МОН і спить Львівська обласна військова адміністрація? Ні знищенню видатничої каліграфічної галузі! Ні забороні вільного вибору професії!», – вигукували студенти.

«Нас ніхто не питав, але ми не будемо мовчати, в нашої академії є історія та тисячі людей, що не згідні з рішенням МОН!», – кажуть студенти.
 

Нагадаємо, 8 листопада Міністерство освіти і науки України звернулося до Кабміну з ініціативою об’єднати Українську академію друкарства з Львівським національним університетом імені Івана Франка. У соцмережах почав ширитися флешмоб на знак протесту проти об’єднання вишів, які ініціювали студенти УАД, #гетьрукивідуад. Вони стурбовані, що їх позбавлять державної форми навчання, анулюють дипломи, а в період війни 200 викладачів залишаться без роботи. 

Для довідки

Українська академія друкарства – єдиний в Україні автономний заклад вищої освіти, який готує фахівців з медійних технологій та поліграфії. За свою 85-річну історію вона випустила десятки тисяч спеціалістів, які формують інформаційний простір держави, працюючи у видавництвах, друкарнях, засобах масової інформації, поліграфічних підприємствах, книгарнях, рекламних організаціях, машинобудівних підприємствах, науково-дослідних установах.

Антоніна Костик

Фото Івана Станіславського, Твоє місто

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!