У Львові на території нового простору хочуть відкрити вхід у підземну Полтву

2885 0
Відкритий вхід у Полтву облаштовують на території оновленого трамвайного депо на вулиці Сахарова.
Фото: Андрій Риштун

Фото: Андрій Риштун

У трамвайному депо на вул. Сахарова Lem Station реалізовує проєкт з відновлення площі, ангарів та компресорної станції. У межах створення громадського простору тут також реконструюють 17-ий колектор, який проходить під станцією. Восени наступного року львів’яни та гості зможуть побачити річку на власні очі. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор Lem Station Михайло Лемак.

Читайте також: Коли у Львові з'явиться новий простір Lem Station на місці трамвайного депо. Оновлена візуалізація

Наразі якраз триває відновлення колектора та входу до нього. Громадський простір облаштують у місці, де є вхід до притоки Полтви. Він стане схожим до площі Ринок або площі Митної. Михайло Лемак зауважує, що підземну річку показуватимуть з дотриманням усіх безпекових вимог.

«Наша ціль – відновити туди доступ, його підсвітити і закрити це броньованим склом, щоб людина, яка стоїть на площі, безпечно могла подивитися, як протікає річка внизу. Спускатися до колектора зможуть тільки акредитовані відповідними органами особи, тобто відкритого доступу туди не буде. Насправді, львів’янам дуже бракує води, бракує цієї річки. Можливо, будуть певні пропозиції, і ми готові їх розглядати, але безпека є найважливішою», – каже він.

Читайте також: Як у Львові виглядає Полтва під землею. Фото, відео

Показати фінальне рішення, як виглядатиме новий громадський простір, у Lem Station планують навесні наступного року. Реконструкція площі та ангарів розпочнеться вже у грудні, роботи тут триватимуть до осені 2022 року. Водночас, повністю реконструкцію креативного простору Lem Station – площі, ангарів, будівлі компресорної станції – хочуть завершити у травні 2023 року.

Тvoemisto.tv також звернулося за коментарем до «Львівводоканалу», чи можливе і доцільне облаштування такого входу у Полтву у Lem Station і очікує на відповідь.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!