У Львові створять креативний простір для людей кіноіндустрії

3320 0
Приміщення колишнього кінотеатру на вулиці Богдана Хмельницького,11 віддадуть інвестору за умови, що той створить там коворкінг для людей кіноіндустрії.
фото: City AM

фото: City AM

26 грудня Львівська міська рада затвердила перелік об’єктів для залучення інвестицій. Зокрема, інвесторів шукатимуть для створення на вулиці Богдана Хмельницького, 11 культурно-розважального навчального закладу «Театр «Музей кіно». Як пояснила Tvoemisto.tv Ольга Сивак, начальниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР, йдеться про приміщення колишнього «Кінотеатру ім. Б. Хмельницького».

«Приміщення розташоване у гарній локації, але воно перебуває в жахливому стані. Ми б хотіли там облаштувати інтерактивний культурний простір, присвячений кіно. Це є символічно, оскільки там колись функціонував театр. Окрім того місто має амбіції створити простір для людей дотичних до кіноіндустрії. Недавно у Львові були зйомки індійського фільму, у 2017-му до нас знову приїде знімальна група, яка зніматиме цілий детектив у стилі 60-х років. Ці люди повинні мати простір для спілкування і співпраці», – зазначила Ольга Сивак.

фото: lvivcenter.org

За її словами, в умовах інвестиційного конкурсу буде прописано, що інвестор зобов’язується зберегти інтеліґентну спеціалізацію цього приміщення, пов’язану з кіно. «Там може бути і ресторанна частина, щоб люди мали змогу спілкуватися за кавою чи обідом. Також заплановано облаштувати приміщення орієнтовно на 100 людей для перегляду фільмів,  майстер-класів тощо», – повідомила начальниця управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР.

Зараз в управлінні зовнішньоекономічних відносин та інвестицій працюють над технічними умовами та вимогами до інвестора. Наступний крок – оголошення інвестиційного конкурсу. За словами Ольги Сивак, у кращому випадку проект вдасться цілком зреалізувати у 2018 році.

Читайте також: На Високому Замку у Львові планують будувати оглядову канатну дорогу. Візуалізація

Додамо, у будинку за сучасною адресою вулиця Богдана Хмельницького, 11 діяв кінотеатр зі зміною назв і власників: «Сфінкс» (1913–1918, 1926–1933), «Мева» (1933, 1941–1944), «Адрія» (1933–1939), «Кінотеатр ім. 17 Вересня» (1946–1949). З 1949 р. він називався «Кінотеатр ім. Б. Хмельницького». У 1990-х рр. основу репертуару складали стрічки індійського виробництва. У 2007 р. Львівська міська рада ухвалила рішення про ліквідацію Державного комунального підприємства «Кінотеатр ім. Б. Хмельницького».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!