У Львові буде мапа із закладами харчування, але туди потраплять не усі

1665 0
На площі Ринок немає жодного закладу, в якому є інклюзивна вбиральня.
Фото умовне / Kris Atomic

Фото умовне / Kris Atomic

Управління туризму міської ради напрацьовує створення мапи львівських закладів харчування, де є інклюзивна вбиральня, доступна вхідна зона та пандуси для людей з інвалідністю. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління туризму ЛМР Христина Лебедь.

На площі Ринок немає жодного закладу, в якому є інклюзивна вбиральня. Людині на візку можна потрапити до вбиральні лише в Ратуші. Також є заклад з повністю доступною вбиральнею та вхідною зоною аж біля пам’ятника Данилу Галицькому. 

«Тому ми почали говорити з бізнесом, як змінити цю ситуацію. Ми не можемо забрати у військових і цивільних, в яких через травму змінилось життя, звичні речі, як-от випити гідно кави в центрі Львова», – зазначила Христина Лебедь.

Читайте також: «Для візочника у Львові є два варіанти – дім і балкон». Що можна змінити?

Львівська міська рада розпочала серію навчань для працівників готелів та ресторнів, щоб зробити заклади більш доступними для людей з інвалідністю. Управління туризму спільно з управлінням архітектури консультують заклади харчування щодо питань безбар’єрності. «Школа безбар’єрності» включає навчання правильної комунікації. 

«Дуже важливою є проінформованість населення щодо закладів, які мають інклюзивні вбиральні, доступний вхід і пандуси. Адже людина з інвалідністю формує свій маршрут відповідно до відомої їй інформації про безбар’єрні заклади. В кав’ярні може бути найдорожчий пандус, але якщо ця інформація не висвітлена, то люди на візках туди не завітають», – пояснила очільниця управління туризму.

Нагадаємо, що станом на 1 вересня 2023 року відомо про 766 осіб, які отримали інвалідність під час військових дій та мешкають у Львові.

  • Дивіться також: Для того, щоб обговорити, чи готові підприємства працевлаштовувати поранених на війні людей, чи шукають ветерани роботу, які вакансії пропонує їм львівський ринок праці, а також про те, на скільки Львів є доступним й інклюзивним для людей з інвалідністю, що робить місто, щоб покращити умови і чого бракує військовим Tvoemisto.tv організувало дискусію «Робочі місця і доступність. Чи готова Львівщина до повернення військових»:

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!