У Львові створять муніципальні управляючі компанії для обслуговування житлового фонду

3222 0
У Львові планують створити шість муніципальних управляючих компаній, які надаватимуть послуги з обслуговування житлового фонду тим мешканцям, які не створять до певного часу ОСББ, або не виберуть приватної компанії-управителя. Про це повідомляють у прес-службі міськради.

До закону про реформування сфери житлово-комунального господарства наразі не прийнято жодних нормативних актів Кабінету міністрів. Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, це є великою проблемою. Відповідно, місто буде створювати муніципальні управляючі компанії, щоб громадяни мали вибір: керувати самостійно, брати приватну компанію або працювати надалі з містом.

Читайте також: Як створити ОСББ у Львові? Інфографіка

«На сьогодні треба зрозуміти: будинок є власністю громадян, які в ньому проживають, вони мають сприймати його як свій, тоді буде зовсім інше відношення до чистоти, до порядку. Мешканці сплачують квартирну плату, і за ці кошти здійснюється обслуговування будинків. Є екстремальні ситуації, тоді ми виділяємо кошти з місцевого бюджету і допомагаємо, але, в принципі, міські кошти мають витрачатися на інфраструктуру: дороги, комунікації, мережі, ремонти в школах і садочках, а будинок, якраз, є власністю мешканців», - повідомив міський голова Андрій Садовий.

Нагадаємо, у 2015 році у Львівській області було створено 1197 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. За цим показником Львівщина лідирує в Україні.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!