До офісу на Героїв УПА добудують багаторівневий паркінг. Мозаїки Володимира Патика збережуть

1914 0
До однієї зі стін будівлі здійснять прибудову площею близько 4000 м² для збільшення паркінгу.
Фото: Візуалізація ЛМР

Фото: Візуалізація ЛМР

У Львові на вулиці Героїв УПА, 73 до офісної будівлі добудують багаторівневий паркінг. Він складатиметься з двох підземних та двох наземних поверхів. Відповідне рішення прийняли 10 квітня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

До однієї зі стін будівлі облаштують прибудову площею близько 4000 м² для збільшення паркінгу. Офісну будівлю зводять на території колишнього заводу «Кінескоп». Це місце облаштують як громадський простір з відповідними вуличними меблями. В архітектурі будівлі збережуть елементи мозаїки авторства Володимира Патика, яка раніше була на паркані заводу «Кінескоп».

Читайте також: Один із корпусів заводу Кінескоп перетворять на хостел

Містобудівні умови та обмеження отримало ТзОВ «Готельний комплекс «Таурус», власником якого, згідно з даними системи Youcontrol є Юрій Канюк, який на паралельній вулиці Антоновича, 112а також будує 16-поверховий офісний центр. Тож парковка буде розрахована на обидві офісні споруди.

Читайте також: Магазин на території заводу Кінескоп перебудують під офіси 

Нагадаємо, що на вулиці Героїв УПА, 73 ТзОВ «Готельний комплекс Таурус» будує офісний центр із п’ятиповерховим паркінгом. Офіс вміщуватиме близька 700 працівників, натомість паркінг із одним підземним та чотирма наземними поверхами розрахований на 151 машиномісце. Під час будівництва офісного центру зруйнували мозаїку, яка була розташована на паркані колишнього заводу «Кінескоп». 

Для довідки: 

Попередником заводу «Кінескоп» у Львові у 1930-ті роки був польський завод «Полюкс», на якому збирали електролампи. У 1954 році тут збудували Львівський електровакуумний завод, який виготовляв кінескопи. Через економічну кризу 90-х років завод припинив роботу, 1999 року – його визнали банкротом, після чого на початку 2000-х почали продавати майно заводу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!