У Львові суд арештував гуртожитки російської компанії

1618 0
Вартість арештованого майна становить понад 450 мільйонів гривень
ілюстративне фото

ілюстративне фото

У Львові суд арештував гуртожитки російського підприємства. Загальна вартість арештованого становить понад 450 мільйонів гривень. Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Читайте також: Суд арештував майно однієї з найбільших турфірм через зв'язок з російським олігархом

Зараз вирішують питання про передачу гуртожитків в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

«За даними слідства, підприємство, бенефіціарними власниками якого є громадяни рф, здійснюючи свою діяльність на території України, упродовж 2014-2016 років шахрайським шляхом заволоділи грошима мешканців гуртожитків», – йдеться у повідомленні.

Мешканці гуртожитків платили за комунальні послуги компанії-управителю. Водночас компанія не перераховувала гроші підприємствам, що надавали послуги. Через це виник борг, повідомили у прокуратурі.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами шахрайства, привласнення та розтрати майна, викрадення та привласнення офіційних документів, печаток та штампів та службового підроблення (ч. 1 ст. 188-1, ч. 1 ст. 190, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 357, ч. 1 ст. 366 КК України).

Читайте також: Волонтера зі Львова підозрюють у продажі авто, призначених для ЗСУ

Нагадаємо, що суд арештував корпоративні права однієї з найбільших туристичних агенцій, кінцевим бенефіціаром якої є російський мільярдер, наближений до політичної верхівки країни-агресора. У бізнес-колах рф цей чоловік відомий як «железный мальчик». Так у росії називають олігарха Олексія Мордашова, який контролює значну частку в німецькому туристичному холдингу TUI. Він володіє однією з найбільших російських сталеливарних і гірничодобувних компаній і має контрольні пакети акцій кількох підприємств.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!