У Львові судитимуть бойовиків псевдореспублік, які воювали проти України

653 0
Чоловіки добровільно перейшли на бік ворога та воювали у складі незаконних бойових формувань.
Фото: прокуратура

Фото: прокуратура

У Львові судимуть осіб, які добровільно перейшли на бік ворога та воювали у складі незаконних бойових формувань «л/днр». Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області. 

«Мешканець Донецька був зарахований до 114 батальйону «народної міліції» терористичної організації «днр», він виконував обов’язки стрільця. Він також забезпечував безпеку місць перебування збройних сил фр у Донецькій області. Інший обвинувачений, мешканець Луганщини, був зарахований до військової частини 69647, що входить до 2-го армійського корпусу військ рф. А пізніше воював на боці країни-агресора вже у незаконного збройного формування «народної міліції» терористичної організації «лнр», – йдеться у повідомленні відомства. 

Осіб взяли в полон на території Донецько області. 

Читайте також: У Львові засудили ще двох українців, які воювали на боці рф

Наразі щодо них завершили досудове розслідування та скерували провадження до суду. Їм інкримінують державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Нагадаємо, що у Львові винесли вирок уродженцю дагестану, який був членом незаконного збройного формування «Народної міліції» терористичної організації «ЛНР» та приймав участь у війні з Україною. 

Володимир Федорович

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!