У Львові судитимуть ексадвоката ветерана КДБ Косторного, який за хабар обіцяв вплинути на суд

1113 0
За 4 тис. доларів він намагався змінити запобіжний захід у кримінальному провадженні.
Адвокат Ярослав Гандзюлевич. Суспільне Львів

Адвокат Ярослав Гандзюлевич. Суспільне Львів

У Львові судитимуть адвоката, який намагався за забар обіцяв допомогти з зміною запобіжного заходу у кримінальному провадженні для свого підзахисного. Про це повідомило управління СБУ у Львівській області. 

«За 4000 доларів підозрюваний правозахисник гарантував своєму «клієнту» вирішити «питання» щодо зміни запобіжного заходу із тримання під вартою на більш «м’який». Аргументував це впливом на посадових осіб, які приймають відповідні рішення. Проте правоохоронці затримали чоловіка у серпні 2023 року «на гарячому» під час одержання всієї суми неправомірної вигоди», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Відтак адвокат відповідатиме за ч.3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди). 

Згідно з опублікованими матеріалами, імовірно, йдеться про колишнього адвоката Олександра Косторного, якого обвинувачуюють в коригуванні вогню по Яворському полігону, Ярослава Гандзюлевича. Крім того, вказана особа теж займалась захистом осіб, яких підозрювали у колабораціонізмі та державній зраді.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv відвідало судові засідання, поспілкувалося зі сторонами процесу та рідними постраждалих від обстрілу Яворівського полігону, щоб зрозуміти, в чому ж обвинувачують 73-річного пенсіонера, який служив у КДБ та все своє життя представляв російські інтереси в Україні. Більше тут.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!