У Львові тренуватимуть собак для реабілітації людей з інвалідністю

2308 0
Виховуванням песиків-терапевтів буде займатися ЛКП «Лев».
фото: www.stena.ee

фото: www.stena.ee

ЛКП «Лев» виховуватиме собак-терапевтів для реабілітації людей з фізіологічними та психічними вадами, пише Zaxid.net.

Таке рішення команда підприємства прийняла після відвідин тренінгу із каністерапії (реабілітація людини за допомогою спеціально відібраних і навчених собак) у Луцьку. За словами директорки ЛКП «Лев» Оксани Кошак, собак для терапії відбиратимуть та виховуватимуть кінологи, які мають досвід у цій сфері. Перші сеанси каністерапії планують провести через кілька тижнів.

Читайте також: Друг на годину. Фотопрогулянка з певиками ЛКП «Лев»

«Ми вже давно задумувались над тим, щоб мати таких собак, яких можна було би привести до діток з інтернатів, щоб створити для них позитивні емоції. І це все можна організувати, виховавши тварин, які матимуть терапевтичні здібності, і таким чином допомагати людям», — говорить Оксана Кошак.

Із собаками-терапевтами займатимуться бійці АТО, самотні люди похилого віку, люди з інвалідністю, зокрема діти. Один сеанс триватиме не більше години і обов’язково у присутності кінолога. Такі зустрічі повторюватимуться доти, поки людина не відчує позитивний ефект.

Нагадаємо, що ЛКП «Лев» також планує відкрити банк крові для тварин з усього світу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!