Триває прийом заяв від львів'ян на повернення коштів за зекономлені субсидії

2666 0
Зараз налічується понад 18 тисяч осіб, що зекономили субсидії, на загальну суму відшкодування 11 млн. грн.
фото: voladm.gov.ua

фото: voladm.gov.ua

До 1-го вересня одержувачі субсидій, які зекономили електроенергію і газ в опалювальному періоді, можуть подавати заяви на отримання зекономлених коштів. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Сумою відшкодування за газ може бути від однієї гривні до 700 гривень. Якщо йдеться про електроенегію, то повертатимуть від однієї гривні до 135 гривень.

Як розповідають в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, наразі отримано списки домогосподарств, що заощадили кошти субсидій. Зараз таких осіб є понад 18 тисяч на загальну суму відшкодування 11 млн. грн.

Проте кошти на монетизацію субсидій ще не надійшли, і ще не має порядку їх повернення. Тому зараз збирають заяви від мешканців на повернення цих зекономлених коштів. 

Читайте також: У Львові низка будинків без гарячої води: коли відновлять

«Якщо людина зекономила за газ, до прикладу, 1000 гривень, то отримає лише 695 гривень, бо решта повертається до державного бюджету. Якщо зекономили на електроенергії 300 гривень, то отримують 135 гривень, а решта також повертається до держбюджету. Також це можуть бути і 1, і 2 і 5 зекономлених гривень. Все це розписано у постанові Кабміну, бо максимальна сума відшкодування за 100 куб. метрів газу – 695 гривень 79 копійок, за 150 кВт електроенергії – 135 гривень. Мінімальна – від 1 гривні», – пояснюють в управлінні соціального захисту ЛМР.

Щоб отримати ці кошти, потрібно звернутися до відділу соціального захисту і написати заяву, вказавши спосіб отримання цих коштів (або на банківський рахунок, або на поштове відділення).

Додамо, що із цих 18 тисяч домогосподарств – понад 95% використовують газове опалення, і лише одиниці – електричне. 

Христина Генсьорська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!