Як у Львові можна отримати психологічну допомогу

1925 0
Щоб надавати невідкладну психологічну допомогу, у Львові цілодобово працює в цілодобовому режимі телефон довіри 15-58. Консультанти гарантують анонімність та конфіденційність абонента, повідомили у прес-службі ЛОДА.
Фото: hear-the-world.com

Фото: hear-the-world.com

Консультанти гарантують анонімність та конфіденційність абонента, повідомили у прес-службі ЛОДА. У зв’язку з ситуацією в Україні потреба у наданні  невідкладної психіатричної, психотерапевтичної та психологічної допомоги значно зросла.

Таку допомогу на Львівщині надають 208 лікарів-психіатрів. На диспансерний облік щорічно ставиться 2500 – 2600 дорослих осіб, загалом на обліку перебуває 46000 – 47000 осіб.

За статистикою, кожен сьомий житель Європи потерпає від розладів психіки у будь-який період свого життя. Щорічно близько 7% населення страждають від серйозної депресії. Ця цифра зростає до 25%, якщо враховувати тривожні стани і більш легкі форми депресії.

Щорічно 10 жовтня світова громадськість відзначає Всесвітній день психічного здоров’я. Вперше його відзначили у 1992 році з ініціативи заступника генерального секретаря Всесвітньої федерації психічного здоров'я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!