У Львові УГКЦ усунула настоятеля церкви, де зняли кліп Соловій і Жадан

2364 0
Отець був парохом церкви святого Андрія з 10 травня 2001 року до 1 листопада 2023 року.
ФОто: ВВС

ФОто: ВВС

Настоятеля львівської церкви святого Андрія отця Михайла Лучківа, де зняли кліп гурту «Жадан і собаки» і Христини Соловій, усунули від виконання обов’язків. Він був парохом церкви з 10 травня 2001 року до 1 листопада 2023 року.

«2 листопада 2023 року повідомлено, що о. Михайло Микола Лучків ЧСВВ, усунений з уряду пароха парафії св. Андрія [Галицького деканату] у м. Львові (вул. Соборна, 3) з 01.11.2023 у зв'язку зі змінами, що відбулися в Провінції Отців Василіян Найсвятішого Спасителя в Україні..», – повідомили на сторінці Львівської архієпархії УГКЦ.

Зазначимо, що Tvoemisto.tv звернулося за коментарем до протоігумена Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні ЧСВВ о. Йоана, який приймав кадрові рішення, однак відповіді від нього Tvoemisto.tv не отримало.

Читайте також: Соловій та Жадан зняли кліп в одній із львівських церков

Нагадаємо, 20 жовтня у мережі з'явився кліп львівської співачка Христина Соловій із фронтменом гурту «Жадан і Собаки» Сергієм Жаданом до пісні «Серце» у церкві Святого Андрія у Львові. Представники церкви просили його видалити через пропаганду антихристиянських цінностей.

Як зазначили у релігійному порталі «Духовна велич Львова», деякі сцени кліпу були сприйняті у львівському середовищі як лесбійські й такі, що просувають ЛГБТ- ідеологію. Особливе обурення викликало те, що для зйомок кліпу використали давню львівську святиню, костел Бернардинів, а нині – храм святого Андрія, який обслуговують отці Василіани.

Нагадаємо, що це вже друга спільна пісня Христини Соловій та Сергія Жадана. Чимало сцен у кліпі зняли також на вулиці Руській. Переглянути кліп можна у новині.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!