У Львові в бібліотеці Стефаника створили унікальні читальні зали

1238 0
Читальні зали створені для надання довідок на базі рукописної спадщини національного і світового значення.
Бібліотека імені Стефаника/ Бюро спадщини

Бібліотека імені Стефаника/ Бюро спадщини

У Львові створили унікальний простір для роботи у бібліотеці. Це два іменні читальні зали: Меморіальний читальний зал імені Івана Крип’якевича та Меморіальний читальний зал імені Омеляна та Тетяни Антоновичів. Відкриття відбулося у відділі рукописів Львівської національної наукової бібліотеки України ім. В. Стефаника. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У меморіальному читальному залі імені Івана Крип’якевича відвідувачі можуть ознайомитися із його роботами та відчути атмосферу, в якій працював визначний історик. Тут представлені особисті речі Івана Петровича: робочий стіл, канцелярське приладдя, окуляри, шафу, креденс з посудом, а також його дипломи, особисті документи та бібліотеку. 

У читальному залі імені Омеляна та Тетяни Антоновичів не тільки відтворили інтер'єр, в якому жила родина, але й облаштовали комп'ютерні місця, де можна працювати з оцифрованими документами.

Читайте також: Львівські бібліотеки запрошують містян плести маскувальні сітки для ЗСУ

Обидва читальні зали створені для читачів, надання довідок на базі рукописної спадщини національного і світового значення. Їх створили за підтримки меценатів: Олександра Свіщова – президента «Федерації водного поло України», Почесного консула Республіки Туреччина у Львові та Юрія Котика – громадського діяча, популяризатора української культури у світі.

Нагадаємо, на Львівщині реалізовують пілотний проєкт «Модель сучасної бібліотеки» у 20 громадах області у співфінансуванні з обласного бюджету (2 млн грн) та  місцевих бюджетів (8 млн 625 тис. грн) – таким чином кожна бібліотека отримує 100 тисяч гривень з обласного бюджету, які використовує спільно з громадою для оновлення бібліотечного простору. 12 вересня в Стрийському районі відкрили оновлений бібліотечний простір у Миколаївській центральній бібліотеці. Це вже друга бібліотека, в якій облаштували простір в межах нового проєкту.

Юлія Кметик

Фото: скриншоти з відео Львівської ОВА  

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!