На Львівщині за понад 10 млн гривень оновлюють бібліотеки

796 0
Загалом оновлять 20 бібліотек.
фото умовне

фото умовне

У вівторок, 12 вересня, в Стрийському районі відкрили оновлений бібліотечний простір у Миколаївській центральній бібліотеці. Це вже друга бібліотека, в якій облаштували такий простір в межах нового проєкту Львівської ОВА «Модель сучасної бібліотеки». Про це повідомила пресслужба ЛОВА.

Пілотний проєкт «Модель сучасної бібліотеки» реалізовується у 20 громадах області у співфінансуванні з обласного бюджету (2 млн грн) та  місцевих бюджетів (8 млн 625 тис. грн) – таким чином кожна бібліотека отримує 100 тисяч гривень з обласного бюджету, які використовує спільно з громадою для оновлення бібліотечного простору.

Читайте також: Львівські бібліотеки запрошують містян плести маскувальні сітки для ЗСУ

У межах проєкту у Миколаївській центральній бібліотеці, за кошти обласного та місцевого бюджетів, виконали необхідні ремонтні роботи: замінили внутрішні мережі електропостачання, встановили металопластикові вікна, пофарбували стіни, встановили віконні жалюзі, уклали килимове покриття (ковролін), провели монтаж  декорацій, закупили м’які дивани, виконали настінні розписи, встановили LED лампи, оновили бібліотечний фонд.

Зокрема, у серпні-вересні 2023 року у межах проєкту «Модель сучасної бібліотеки» планують відкриття 8 осучаснених бібліотечних просторів:

  • КЗ «Публічна бібліотека Бібрської міської ради» (м. Бібрка);
  • бібліотека с. Нижнє Висоцьке Боринської ТГ;
  • бібліотека с. Чишки Давидівської ТГ;
  • «Миколаївська Центральна  бібліотека  Миколаївської ЦБС» (м. Миколаїв);
  • бібліотека філія с. Гамаліївка Мурованської сільської ради ТГ;
  • бібліотека с. Волосянка Славської ТГ;
  • бібліотека  с. Тростянець Тростянецької  ТГ;
  • бібліотека для дітей КЗ «Публічна бібліотека» м. Новояворівська.

Ще у 12 громадах проєкт реалізують до кінця 2023 року. Станом на сьогодні вже також відкрили оновлений бібліотечний простір у публічній бібліотеці Бібрки.

Читайте також: В одній з найбільших львівських шкіл відреконструювали спортивний майданчик

Нагадаємо, біля ліцею у Львівському районі за понад 4 млн гривень відкрили спортивний майданчик. Вартість склала 4 млн 299 тис. грн, з них – кошти обласного бюджету у сумі 1 млн 500 тис. грн та 2 млн 799 тис. грн співфінансування із бюджету Пустомитівської територіальної громади у 2023 році. Термін будівництва – червень-серпень 2023 року.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!