У Львові в тимчасове користування почали видавати кисневі концентратори

7215 0
Щоб позичити концентратор, потрібні документи та довідка від лікаря про стан здоров’я.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Львівська волонтерка, керівниця благодійного фонду «Крила надії» Наталія Ліпська закуповує кисневі концентратори на видає їх у тимчасове користування людям, які цього потребують. Як розповіла вона Тvoemisto.tv, їх видають виключно за потреби і лише після довідки від лікаря.

Читайте також: У Лікарнях Львова є 277 кисневих концентраторів. Скільки ще закуплять

Щоб отримати кисневий концентратор додому, для початку варто написати Наталій Ліпській на сторінку у фейсбуці або на номер у Viber.

«Просто так подзвонити і сказати, що захворіли і можливо через тиждень вам знадобиться кисневий концентратор, не можна. Видаємо його строго по потребі, наприклад, коли людина не транспортабельна в лікарню», – каже Наталія Ліпська.

За її словами, особа, яка хоче позичити концентратор, має чітко пояснити, чому не їде в лікарню (наприклад, бо лежача паралізована), яка у неї сатурація. Також для підтвердження стану здоров’я потрібна довідка від сімейного або лікуючого лікаря.

Читайте також: Львівська волонтерка пропонує облаштувати у міських поліклініках пункти видачі кисневих концентраторів

«У довідці мають бути прописані: прізвище, ім’я, по-батькові, рік народження, діагноз – пневмонія, коронавірус або підозра. Серед інших вимог – просимо, аби лікар прописав, що пацієнт справді потребує кисневого концентратора і що у такому стані він може залишатися вдома. Адже волонтери не повинні відповідати за ситуацію, коли пацієнт відмовився від госпіталізації і помер вдома», – каже Наталія Ліпська.

Крім довідки від лікаря, при отриманні концентратора при собі варто мати паспорт та ідентифікаційний номер.

Загалом, за словами волонтерки, благодійний фонд наразі придбав 6 кисневих концентраторів. Почергово їх вже отримали 12 людей. Пацієнти здебільшого ними користуються 2-3 днів, інколи тиждень. Коли стан стабілізується, повертають.

Читайте також: У Львові збирають гроші на кисневі концентратори тим, кого нікуди госпіталізувати

У планах благодійного фонду зібрати щонайменше 40 концентраторів. Для цього потрібно 1 млн 200 тис. грн.

Ті, хто бажає долучитися дот збору кисневих концентраторів, можуть допомогти фінансово.

Реквізити для допомоги:

• картковий рахунок 5169330511367333 (Ліпська Н.С. карта фонду)

• р/р для юр. осіб і тих, у кого рахунки не в Приватбанку

UA733052990000026007011001168 код ЄДРПОУ/ІПН 35620901 БФ «Крила надії»

• для переказів з-за кордону www.liqpay.ua/ru/checkout/card/i92692777102 призначення платежу «Дихай Живи».

Нагадаємо, Наталія Ліпська ініціює облаштування у міських поліклініках Львова пунктів видачі кисневих концентраторів. Волонтерка пропонує охопити 6 поліклінік, які б мали по 50 концентраторів.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!