У Львові вартість житла на вторинці зросла

6844 0
За останні пів року ціна виросла на 7%.
Умовне фото

Умовне фото

За останні шість місяців вартість житла на вторинці у Львові зросла. Медіана однокімнатної в лютому у Львові становить 60 000 доларів, що на 7% більше ніж пів року тому,  двокімнатної 91 100$ (+12% за пів року) трикімнатної 110 900$ (+6% за пів року).  Про це свідчать дані ЛУН.



Як раніше зазначали у ЛНУ, Галицький район Львова є найдешевшим за середньою вартістю оренди однокімнатних квартир, але найдорожчим у вартості трикімнатних. Найдорожчі однокімнатні квартири в Шевченківському районі Львову – 17 200 грн.

Середня вартість оренди у Львові така:

  • 1-кімнатні – 15 600  грн, що на 4,6% більше ніж в грудні;

  • 2-кімнатні – 16 000 грн, що на 2,9% більше ніж в грудні;

  • 3-кімнатні – 17 000  грн, що на 1% менше ніж в грудні.

Також Львів уперше став найдорожчим містом за цінами на житло у новозбудованих будинках. Місто обійшло за цим показником навіть столицю. Крім того, Львів належить до тих міст в Україні, де також найдорожча оренда житла. Вартість винайму не знижується навіть через відсутність великого попиту.

На що звертають увагу орендодавці, у скільки обійдеться купівля квартири в новобудові, які райони є популярними та чи зміняться ціни в наступні пів року, Tvoemisto.tv запитало експерта компанії «Галицька нерухомість» Романа Юськіва. Детальніше читайте в матеріалі за посиланням.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!