У Львові відреставрували браму до королівської кам’яниці

2436 0
Вартість робіт – 67 628 грн. Оскільки браму відновлювали за міською програмою співфінансування, то вклад учасників програми становив 20 288 грн.
ЛКП “Бюро спадщини”

ЛКП “Бюро спадщини”

У Львові закінчили реставрацію ще однієї давньої брами, йдеться про двері у будинок на площі Ринок, 9, у якому колись мешкали королі. Про це інформує ЛКП «Бюро спадщини».

Читайте також: У Львові відновили одну із найвищих та найцінніших брам середмістя. Фото

Раставрували браму на площі Ринок, 9 впродовж двох місяців. Фахівці замінили прогнилий поріг, на якому стояла вся конструкція, виготовили копії ручок, яких бракувало, демонтували не оригінальні решітки і поставили безпечне скло.

«Брама на Площі Ринок, 9 – дубова. Ми її відчистили, замінили прогнилі елементи, відновили ручки. Працювали над тією брамою приблизно два місяці», – розповідає майстер Олександр Савчук.

Вартість робіт – 67 628 грн. Оскільки браму відновлювали за міською програмою співфінансування, то вклад учасників програми становив 20 288 грн.

Протягом століть будинок на Площі Ринок, 9 слугував як помешкання польських королів. До 1844 р. кам’яниця була резиденцією римо-католицьких архієпископів. У 1844–1845 рр. будинок був частково перебудований, зокрема, надбудований четвертий поверх.

З 1957 р. у будинку на пл. Ринок, 9 міститься Львівська обласна державна бібліотека для юнацтва. Остання реставрація будинку проводилася у 1980-х рр.

У Львові працює три програми співфінансування реконструкції історичних брам, вікон та балконів. Також напрацбовують четверту. Міська рада співфінансуватиму відновлення дворів в історичному ареалі міста. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!