У Львові відбудеться мирна акція проти роботи «Ашану» в росії

11836 0
Львів’ян та гостей закликають бойкотувати мережу через те, що вона продовжує працювати в окупантів.
Фото: Секція

Фото: Секція

Завтра, 29 березня, о 13.00 біля Ашану на проспекті Чорновола, 16 пройде мирна акція проти бізнесу на крові. Протест відбудеться через заяву гендиректора Auchan Іва Клода, який 26 березня повідомив, що торгова мережа продовжить роботу в росії. Так Клод відповів на заклик президента України Володимира Зеленського до французьких компаній піти з російського ринку.

«Ми закликаємо львів’ян, українців та цілий світ бойкотувати Ашан, якщо компанія не йде з рашистського ринку. Десятки і сотні компаній вже зробили свій вибір і пішли з росії. Ашан вибирає вбивати наших дітей. … Компанія сплачує податки в російську казну, з якої держава фінансує закупівлю озброєння та утримує армію. Залишаючись на російському ринку, Ашан фінансує війну проти України», – закликав до акції Економічний бойкотний рух на своїй сторінці у Фейсбуку. 

Економічний бойкотний рух нагадав, що компанія Ашан також працевлаштувала в росії 30 тисяч людей. Ще сотні тисяч є її клієнтами. 

Читайте також: Як львівський бізнес підтримує економіку та допомагає у час війни. Ініціативи

Усіх, хто бажає долучитись до акції, запрошують завтра, 29 березня, о 12.30 (мирна акція починається о 13.00) на проспект Чорновола, 16і, у Львові. Організатори закликають брати з собою плакати та написати на них все, що слід сказати бізнесу на крові. Для тих, кому далеко до Чорновола, нагадують про Ашани на Південному та на Стрийській, 30 (ТРЦ King Cross Leopolis).

Водночас співробітники «Ашан Україна» звернулися до громадян із заявою, де пояснюють , що генеральна дирекція і всі 5 500 працівників мережі очікували на іншу позицію головного офісу у Франції. Однак наразі «Ашан» залишається в Росії, а в цьому нині звинувачують «Ашан Україна».

«Ми закликаємо усіх до розсудливості, бо немає нічого гіршого, ніж коли брат іде на брата. А зараз, на жаль, може статися саме так. Ми звертаємося до українців з проханням утриматися від звинувачень своїх співгромадян, адже за кожною компанією стоять люди. На жаль, нині від рішення головного офісу страждають українські співробітники: касири, пекарі, бухгалтери – українці, які щодня виходять на роботу, відкривають магазини під звуки пострілів, рятуються разом із клієнтами в укриттях під час повітряних тривог, збирають гуманітарну допомогу», – йдеться в зверненні «Ашан Україна».

Читайте також: «Українці скуповують не сірники і гречку, а зброю». Володимир В’ятрович про протистояння України та Росії

За даними мережі, співробітники «Ашан Україна» намагалися вплинути на рішення материнської компанії і продовжують це робити. Натомість змінити рішення материнської компанії не можуть.  

«Нас закликають звільнятися в знак незгоди з рішенням головного офісу… Однак 70% наших співробітників нині є єдиним годувальником в сім’ї. Бо «Ашан Україна» у цей тяжкий час, на відміну від багатьох інших компаній, в березні зберегла заробітну плату для співробітників, навіть тих, хто через війну не міг працювати. Однак навіть якщо ми всі –  5 500 співробітників – звільнимося, це нічого не змінить. Компанія просто припинить існувати в Україні», – додають у мережі.

Водночас, якщо Ашан закриється в Україні, тоді 15  тисяч співробітників та їх сімей можуть опинитися без засобів до існування, країна недоотримає сотні тонн гуманітарної допомоги, бюджет держави втрачатиме понад мільярд гривень податків щороку.

«Ми відчуваємо те ж, що і кожен із вас. Ми живемо під українським небом, яке зараз палає вогнем. Понад 100 співробітників «Ашан Україна» зараз служать в лавах Збройних Сил України і Тероборони. І ми ними пишаємося! Невже вони заслуговують на ваш осуд? Ворог у нас один. І це не українці, які працюють в Ашан…», – зазначають у компанії.

Нагадаємо, що понад сорок великих компаній продовжують працювати в Росії. Серед цих компаній найбільші платники податків у бюджет РФ – французькі компанії. За час повномасштабної війни в Україні французький бізнес показав себе одним з найбільш лояльних до Росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!