У Львові відбудеться вечір пам'яті поета Юрія Руфа, який загинув на війні

902 0
Подія відбудеться в День українського добровольця.
ФОТО: ФБ ЮРІЙ РУФ

ФОТО: ФБ ЮРІЙ РУФ

У четвер, 14 березня, в Україні відзначають День українського добровольця. У цей день у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій, що на вулиці Генерала Чупринки, 85, відбудеться вечір пам'яті Юрія Руфа (Дадака). На подію запрошують усіх охочих мешканців міста. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Читайте також: У парку «Сколівські Бескиди» ознакували шлях пам'яті Юрія Руфа

«14 березня – день тих, хто виборює волю українського народу за покликом серця, і ми не вправі забувати тих, які віддали найдорожче – своє життя за нас, наших дітей та майбутнє нашої країни. В цей день хочемо подякувати усім Захисникам та Захисницям і поринути в українську поезію сучасності, автором якої є Юрій Руф (Дадак) – боєць 24-ї окремої механізованої бригади, який загинув 1 квітня 2022 року на Луганщині. Для когось це буде знайомство з поетом-добровольцем, хтось надихнеться знайомими віршами, які не раз мотивували та надихали. Переконані, що вірші Юрія Руфа не залишать байдужими нікого», – коментують у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій.

Вірші Юрія Руфа читатиме українська поетеса, військова письменниця Ольга Донеччанка. Також під час події виконають декілька пісень. Подія розпочнеться о 15:00. 

Для довідки

Юрій Руф (Юрій Романович) – український поет, письменник, вчений, громадський діяч, засновник літературного проєкту «Дух Нації».

Народився 1980-го року на Тернопільщині. Серед публікацій: «Багряна лірика» (2012), «Час Революції» (2014), «На зламі епох» (2015). Поезію Юрія включали до українських сучасних націоналістичних поетичних збірок «Голос крові» (2013) і «Відлуння свинцевих громовиць» (2015).

Юрій Руф відомий критичними поглядами на традиційну українську поезію, де, за його словами, українців переважно зображають, як бідних і нещасних. Така поезія занижує самооцінку та почуття національної гордості. Тому Юрій вважав свою поезію одним із типів поетичної пропаганди патріотизму. Він пропагував поетичні рядки, спрямовані на підвищення бойового духу, мотивацію та почуття національної гордості.

Його збірка «На зламі епох» (2015) присвячена українським героям нинішньої російсько-української війни, там є вірші, що згадують окремих осіб, військових частин, українських воїнів, боїв та інших військових подій.

Юрій Руф жив у Львові, він батько двох дітей.

Юрій з перших днів війни, будучи резервістом другої групи, пішов добровольцем на фронт. У лавах львівської 24-ї бригади Юрій воював на Луганщині. Загинув 1 квітня 2022 року.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!