У парку «Сколівські Бескиди» ознакували шлях пам’яті Юрія Руфа

2375 0
Шлях бере свій початок біля водоспаду Кам’янка.
Фото: Юрій Руф

Фото: Юрій Руф

У Національному природному парку «Сколівські Бескиди» ознакували шлях пам’яті Юрія Руфа. Шлях бере свій початок біля водоспаду Кам’янка.

Як повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, довжина шляху 12 км, передбачає 4 тематичні зупинки:

  • Руф Містичний (о. Журавлине/Мертве).
  • Руф Туристичний (скельний масив «Острів Пасхи»).
  • Руф Історичний (хребет г. Ключ).
  • Руф як Особистість (г. Ключ).

Скануючи QR- коди на ознакованому шляху можна дізнатись про життя і творчість Юрія.

Читайте також: У Львові створять мурал і меморіальну дошку, присвячені поету та воїну Юрію Руфу

Для довідки

Нагадаємо, Юрій Руф загинув на війні з російськими окупантами 1 квітня 2022 року на Луганщині, а добровольцем пішов на війну ще 24 лютого та воював в складі 24-ї ОМБр ім. Короля Данила. У травні президент Володимир Зеленський нагородив його орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 19 квітня у Львові відкрили меморіальну дошку, присвячену громадському діячу, поету, засновнику літературного проєкту «Дух Нації», воїну Юрію Дадаку (Руфу).

Для довідки

Юрій Руф (Юрій Романович) – український поет, письменник, вчений, громадський діяч, засновник літературного проєкту «Дух Нації». Народився 1980-го року на Тернопільщині. Серед публікацій: «Багряна лірика» (2012), «Час Революції» (2014), «На зламі епох» (2015). Поезію Юрія включали до українських сучасних націоналістичних поетичних збірок «Голос крові» (2013) і «Відлуння свинцевих громовиць» (2015).

Він відомий критичними поглядами на традиційну українську поезію, де, за його словами, українців переважно зображають, як бідних і нещасних. Така поезія занижує самооцінку та почуття національної гордості, тому Юрій Руф вважав свою поезію одним із типів поетичної пропаганди патріотизму. Він пропагував поетичні рядки, спрямовані на підвищення бойового духу, мотивацію та почуття національної гордості. Його збірка «На зламі епох» (2015) присвячена українським героям нинішньої російсько-української війни, там є вірші, що згадують окремих осіб, військових частин, українських воїнів, боїв та інших військових подій.

Юрій Руф жив у Львові, він батько двох дітей.

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!