У Львові відбулися урочистості з нагоди Дня міста. Фото та відео

3014 0
Біля ратуші підняли прапор міста.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У центрі Львова, на площі Ринок, відбулись урочистості з нагоди 768-ї річниці з дня заснування Львова. 

Біля ратуші підняли прапор міста, а також учасники заходу спільно виконали Державний гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у війні.

Опісля присутнім представили експозицію бойових прапорів відомств, які беруть безпосередню участь у боротьбі з російським агресором.

 

Розпочали експозицію з урочистого винесення Державного прапора України, а далі біля входу у ратушу розмістили бойові прапори ЗСУ, Державної прикордонної служби, Сухопутних військ ЗСУ, Національної гвардії, Повітряних Сил ЗСУ, ДСНС, Військово-морських сил ЗСУ, Національної поліції, Десантно-штурмових військ ЗСУ, СБУ та Сил спеціальних операцій. 

У заході взяли участь представники зазначених відомств, обласної та міської влади, жителі Львова, почесний громадянин Львова Мирослав Маринович. 

«Часто нас, українців, вважають слабшою стороною, але це не так і ми повинні нагадувати світу відому біблійну історія про Давида і Голіафа. Ми переможемо Голіафа! На завершення, хотів би нагадати дві фрази. Перша належить пророкові Ісаї, який говорив про те, що справедливість є передумовою миру: «І ділом справедливости мир буде, а плодом справедливости - спокій та безпека довічна». Друга фраза належить єпископу Десмонду Туту: «Якщо ви тримаєте нейтралітет у ситуаціях несправедливості, то ви стали на бік гнобителя». Дуже хочу, щоб в світі якнайбільше людей ставало на сторону добра і правди», – сказав Мирослав Маринович.

Завершили відзначення урочистим проходженням роти почесної варти Національної  академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.  

Нагадаємо, що з нагоди Дня міста у неділю, 28 квітня, на території десяти шкіл Львівської громади учні разом із батьками і вчителями проводитимуть благодійні ярмарки, кошти з яких також скерують на допомогу військовим. Усі ярмарки розпочинатимуть роботу о 13:00.

Фото: Львівська ОВА

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!