У Львові відкрили мурал першому директору Музею Франка

1588 0
Мурал присвятили 130-річчю від дня народження Петра Франка.
Фото: Фейсбук Дім Франка

Фото: Фейсбук Дім Франка

Сьогодні у Львові у Домі Франка відкрили мурал з портретом свого першого директора – Петра Франка, йдеться на фейсбук сторінці Музею.

Читайте також: Як працює Дім Франка у Львові. Відео

Мурал, який назвали «Петро Франко. Повернення (з) легенди», намалювали на зовнішній підпірній стіні будинку, де є літературна експозиція Дому Франка. Мурал присвятили 130-річчю від дня народження першого директора Музею.

Читайте також: Як у Львові рятують 118-річну грушу, яку висадив Іван Франко

Зображення на стіні виконав львівський художник Святослав Владика та творча група «Sacred Universe».

Довідково

Петро Іванович Франко народився 28 червня 1890 р., в Нагуєвичах. Український педагог, письменник, науковець-хімік. Інженер-хімік, науковець, педагог, письменник, учасник національно-визвольних змагань 1914-1920 років, чотар легіону Українських січових стрільців, засновник Української галицької авіації і військовий летун УГА. Співзасновник спортивно-патріотичної скаутської організації Пласт. Активний спортовець і популяризатор спорту. Син Івана Франка.

Нагадаємо, у жовтні Дім Франка святкував своє 80-річчя.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!