У Львові відкрили нову бібліотеку із майстернею для шиття

1297 0
Також у ProFashion бібліотеці діє фотостудія з усім необхідним обладнанням.
Фото: Романа Балука

Фото: Романа Балука

У четвер, 25 квітня, у Львові відкрили ProFashion бібліотеку – простір з безкоштовною фотостудією, майстернею для шиття і книгозбірнею з великою кількістю літератури про кравецьку майстерність, історію костюму та моди. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Оновлений простір бібліотечної філії має місця для читання та роботи, вокршопів та зустрічей, освітніх лекторіїв та дискусій навколо теми моди у Львові з додатковими приміщеннями для навчання і дозвілля мешканців та внутрішньо переселених українців. Також у ProFashion бібліотеці діє швейний коворкінг, де можна відвідати курси кравецької майстерності та навчитися шити і перешивати речі, а також фотостудія з усім необхідним обладнанням. 

Водночас є окрема дитяча кімната та багато дитячої літератури.

«Одна з філій нашої бібліотеки трансформувалась у новий багатофункціональний простір, який відповідає багатьом запитам і потребам громади. Саме такою має бути сучасна бібліотека. Тут відвідувачі мають змогу не лише теоретично вивчати естетику моди, але й навчитися шити, отримати кваліфікацію і необхідні сертифікати, щоб ставати професійними кравцями», – зазначив директор Львівської муніципальної бібліотеки Василь Кметь.

Проєкт реалізований спільно з КУ Інститут міста та ГС «Західноукраїнський кластер індустрії моди», співфінансований Міністерством закордонних справ Республіки Польща в рамках програми «Польська допомога заради розвитку» (Polska Pomoc Rozwojowa) і підтриманий Фундацією Ягеллонською.

Читайте також:  Люди Твого міста:  Оксана Караванська про моду та не галицький Львів

«Окрім моди, я дуже люблю книги, справжні, паперові, тому коли я дізналась про цей простір, я не могла сюди не прийти. Тепер я знаю, куди віддам свою величезну колекцію журналів моди, які я збирала із 1995 року», – розповіла українська дизайнерка Оксана Караванська.

Нагадаємо, що у Львівській національній опері відбулась прем’єра вистави-дефіле «Розмова птахів», яку створили українська дизайнерка Оксана Караванська та українська співачка, актриса театру і кіно, лауреатка Шевченківської премії Наталія Половинка.

Фото: Роман Балук

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!