У Львові відкрили візовий центр Угорщини: як він працюватиме?

4663 0
Сьогодні, 20 квітня, у Львові відбулося урочисте відкриття візового центру прийому документів на видачу віз для в’їзду в Угорщину. У церемонії відкриття взяли участь Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайла, перший заступник голови облдержадміністрації Ростислав Замлинський, перший заступник голови Львівської обласної ради, а також начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міської ради Тетяна Хабібрахманова.
фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

Візовий центр буде відкритий для львів’ян щодня з 8:30 до 15:30. Для отримання шенгенської візи необхідні такі документи, як заявка-анкета, що містить особисті дані, біометрична ідентифікація, медичне страхування та квитанція про сплату консульського збору.

Йожев Бугайла привітав присутніх з відкриттям центру та зазначив: «Я вважаю, що цим кроком ми допомагаємо Україні у подоланні проблем візової реалізації. Угорщина завжди підтримує українські євроінтеграційні намагання. Сподіваюся, що наша співпраця буде плідною».

Сплата за послуги візового центру стягується у розмірі €20: ця сума покриває усі ймовірні витрати, в тому числі доставку документів кур’єрною службою зі Львова до Ужгорода, де, власне,  приймається рішення щодо відкриття візи. Процедура розгляду заявки, зазвичай, становить 10 календарних днів. За статистикою близько 4% українцям відмовляють у отриманні шенгену, зазвичай це пов’язано з незадовільним пакетом документів. Деталі про те, як подати документи на візу можна знайти на сайті Ужгородського консульства Угорщини, оскільки власного web-ресурсу новостворений центр не має.

Читайте також: Єврокомісія офіційно запропонувала скасувати візи українцям

За словами Ласло Куті, Голови візового управління при консульстві, наразі близько 50 тисяч українців на рік звертаються до Головного консульства Угорщини в Ужгороді. «Найчастіше звертаються жителі Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей, тому ми вирішили спростити для них процедуру отримання шенгенської візи та відкрити візовий центр у Львові. Незважаючи на те, що влітку ми, сподіваємося, візовий режим для українців буде скасовано, ми готові працювати та допомагати мешканцям цього регіону отримувати візу без зайвих труднощів. У ці декілька місяців ми плануємо отримати звернення від декількох тисяч людей», – зазначив Ласло Куті. Він також підкреслив, що до 12 років діти не повинні надавати свої біометричні дані, дитяча віза оформлюється безкоштовно.

Як відомо візовий збір для українців становить €35, у той час, коли громадяни інших країн сплачують €60. Це зумовлено спеціальним договором між Україною та ЄС.

Нагадаємо, у ТЦ «Форум Львів» працюють візові центри інших країн, зокрема Чехії, Литви, Німеччини, Канади, Болгарії, Греції, Словенії, Бельгії, Нідерландів, Хорватії та Польщі.

Підготувала Наталія Усатенко

Матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!