У Львові відкрили вулицю Союзу Українок

1664 0
«Союз українок» – добровільна всеукраїнська жіноча громадсько-просвітницька організація.
Фото: ЛОР

Фото: ЛОР

У неділю, 14 травня, у День Матері у Львові урочисто відкрили вулицю Союзу Українок. Раніше це була вулиця М. Лобачевського. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

Рішення про перейменування колишньої вулиці Лобачевського на честь найбільшої жіночої організації в Україні депутати Львівської міської ради прийняли у вересні минулого року.  

Водночас у Львівському палаці мистецтв відбувся святковий захід, присвячений Дню матері. Його організував Союз Українок – ініціатор відновлення цього свята в Україні. Завершився захід - святковим концертом за участі дитячих колективів та дефіле вишиванок у Львівському палаці мистецтв.

Читайте також: З якими назвами вулиць у Львові ми попрощаємося

Для довідки

«Союз українок» – добровільна всеукраїнська жіноча громадсько-просвітницька організація. Утворена у Львові на початку XX століття. Восени 1939 року «Союз українок» було ліквідовано радянською владою. Відновлена у 1989 році спочатку у Львові, а після проголошення Незалежності України – у Києві.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!