У Львові відкриють виставку колекції Остапа Лозинського

1366 0
У музеї покажуть народні ікони на склі з колекції іконописця.

У суботу, 6 січня, у Львові в музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького відкриють виставку, присвячену львівському іконописцю Остапу Лозинському. Про це повідомив художник Роман Зілінко. 

«Останні два роки працювали, щоб відбулася ця виставка. Ідея її створення виникла невдовзі після смерті Остапа. Але далі усе закрутилося так, що важко було собі це уявити. Війна з новою силою увійшла в життя і це кардинально усе змінило. Рік після Остапа помер і батько – Тарас Лозинський, який також чекав цієї виставки... І от уже в суботу, в другу річницю смерті Остапа Лозинського, буде перша виставка його колекції, яку започаткували ще у 1980-х роках його батьки Тарас і Роксоляна Лозинські», – йдеться у повідомленні. 

Відкриття виставки відбудеться о 15:00 у виставковій залі музею за адресою вул. Чернеча гора, 1. Відвідати виставку можна до 26 травня 2024 року. 

Для довідки

Остап Лозинський народився у Львові у 1983 році. Закінчив Львівський коледж декоративного мистецтва ім. Івана Труша, Львівську національну академію мистецтв. З 2007 року працював аспірантом НАН України. Був художником, куратором та співкуратором виставкових та видавничих проєктів, ініціатором навчальних програм, майстер-класів та мультимедійних продуктів, співавтором постійних експозицій в НМЛ ім. А. Шептицького. 

Щороку він організовував Різдво в Остапа. Як він збирав у своїй квартирі 300 колядників, читайте у матеріалі.

Остап Лозинський помер 6 січня 2022 року. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!