У Львові відновлять джерело з бюветом у парку «Залізна вода». Візуалізація

5379 1
Біля нього також облаштують інклюзивний громадський простір.

У парку «Залізна вода» відновлять джерело з бюветом. Проект його реконструкції переміг на щорічному конкурсі «Благоустрій джерел Львова 2019». Про це Tvoemisto.tv повідомили в коментарі у прес-службі ЛМР.

На конкурс, що тривав з 1-го лютого до 5-го березня, подали лише два проекти: «Реконструкція джерела «Залізна вода» та «Відновлення джерела Пречистої Діви Марії», що в парку «Високий замок». Конкурсна комісія одноголосно підтримала перших конкурсантів.

Читайте також: Парки Львова в минулому і тепер: Залізна вода. Фото

Авторами проекту є Андрій Козицький та Михайло Кобилинець, які пропонують облаштувати біля відновленого джерела з бюветом інклюзивний громадський простір. Вартість реконструкції – 500 тисяч гривень. Гроші виділять з міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

Так джерело з бюветом виглядає зараз

А так має виглядати після реконструкції

Щодо відновлення джерела в парку «Високий замок», то, за словами депутатки ЛМР Ірини Оршак, з її ініціативи відбудуться перемовини з Галицькою районною адміністрацією, аби провести поточний ремонт території біля джерела.

Парк «Залізна вода» розташований між вулицями Мишуги, Стуса, Кибальчича, Тернопільська, Ярославенка і Мушака. З 1984 року він є пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення. Неподалік від нього бере початок річка Полтва, а в самому парку багато джерел, вода яких збагачена залізом. Майже 200 років тут були ліс і став Камінського. У власності міста територія із ставом опинилась у 1910 році, а за 10 років до того Арнольд Рьорінг почав розбивати тут парк, намагаючись зберегти обриси лісу. На той час бювет вже був облаштований і користувався великою популярністю. Проте втілити парк у тому вигляді, як планувалось, до кінця не вдалось: у 1928 році Тадеуш Врубель почав зводити на його частині дільницю із кам’яниць в стилі функціоналізму.

Візуалізація: ЛМР


Читайте також:
8 Березня, 2019 08:39
Андрій Міщенко Направду, краще б нічого не рухали, з руїн легше буде відновити, ніж витрачати щоразу величезні кошти на бездарні реконструкції з щорічним ремонтом...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!