У Львові відновлюють обличчя 20-річної дівчини після ракетної атаки

487 0
Ударна хвиля розтрощила вікна і уламки скла посікли тіло і обличчя дівчини.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівські лікарі повертають красу дівчині з Сіверодонецька, обличчя якої понівечила російська ракета. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Після початку повномасштабної війни і наступу ворога на її Сіверодонецьк, 20-річна Анна Котова разом зі своїм хлопцем поїхали до Дніпра. Але й там війна її наздогнала. 14 січня 2023 року, в день 19-річчя Анни, російська ракета влучила в сусідній під’їзд. 

«До мене зателефонувала троюрідна сестра. Я вийшла на кухню. Ми розмовляли по відеозвʼязку. В екрані я дивилась на власне зображення і думала: яка я гарна. Тоді я востаннє бачила себе з двома очима», - пригадує дівчина.

Ударна хвиля розтрощила вікна і уламки скла посікли тіло і обличчя дівчини. Один з них застряг в міліметрі від сонної артерії і міг вбити Анну будь-якої миті. Дніпровські лікарі вчасно витягли небезпечний предмет і врятувати життя дівчини, однак ліве око зберегти не вдалося.

Читайте також: У Львові врятували від смертельної хвороби батька десятьох дітей

У Австрії для неї виготовили очний протез. Зараз на обличчі та тілі дівчини все ще залишаються сліди від поранення: рубці та шрами. Аби їх позбутися, вона звернулася до спеціалістів Першого медоб’єднання Львова.

Пластичні хірурги центру естетичної медицини вже виконали перший етап лазерного шліфування рубців на тілі. Ця процедура стимулює вироблення колагену та маскує дефекти шкірних покривів. 

Нагадаємо, що медики Львівського обласного клінічного перинатального центру врятували немовля, яке народилося на 26 тижні вагітності із вагою 600 грамів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!