У Львові відновили забір крові усіх груп

1197 0
Банк крові щоразу потребує поповнення.
Фото: theukrainians.org

Фото: theukrainians.org

Львівський обласний центр служби крові від сьогодні, 8 червня, відновлює забір крові усіх груп. Зібраний матеріал потрібен для поповнення банку крові. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у Центрі крові.

Читайте також: У Львові шукають донорів крові у резерв. Як підготуватись і долучитись

За один день у Львівському центрі крові кров можуть взяти у не більш ніж 60 осіб, відтак, аби не створювати черг та провести процедури організовано, бажаючих здати кров просять попередньо зареєструватись, заповнивши форму кабінету донора або донора резерву.

Прийти і здати кров можна за адресою Львівського обласного центру служби крові: вул. Пекарська, 65. За довідками можна звертатися у вайбер за номером: 067 208 0303.

Читайте також: Врятував понад 50 онкохворих дітей. У пам’ять про героя війни Степана Хороза

Нагадаємо, що донором може бути кожен дієздатний українець віком від 18 років з вагою не менше 50 кг (інакше забір крові може бути небезпечним для здоров'я). Щоби стати донором, людина має пройти відповідне медичне обстеження у медзакладі перед здачею крові і не мати протипоказань.

Незалежно від давності захворювання та результатів лікування, донорами крові не можуть бути з такими протипоказаннями, як СНІД, носійство ВІЛ-інфекції, сифіліс вроджений або набутий, вірусні гепатити, позитивний результат дослідження на маркери вірусних гепатитів, усі форми туберкульозу, бруцельоз, сипний тиф, туляремія, лепра, хвороба Крейтцфельдта-Якоба, ехінококкоз, токсоплазмоз, філяріатоз, ришта, лейшманіоз. А ще: злоякісні новотвори, хвороби крові, органічні захворювання центральної нервової системи, повна відсутність слуху і (або) мови, психічні захворювання, наркоманія, алкоголізм, серцево-судинні захворювання; хвороби органів дихання; захворювання печінки, жовчних шляхів, нирок тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!