У Львові відремонтують вулицю Козельницьку та побудують турбо-кільце

1636 0
На вулиці влаштують поширення для заїзду до майбутнього ІТ-парку, а також облаштують тротуари і велодоріжку.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

«Львівавтодору» надали функції замовника на реконструкцію вулиці Козельницької – від вул. Луганської до вул. Енергетичної. Відповідне рішення ухвалив 13 березня виконком ЛМР.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv керівник відділу транспортного моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик, на вулиці пропонують облаштувати поширення для заїзду до майбутнього ІТ-парку, який будуватимуть у периметрі між вулицями Чмоли, Стрийською, Козельницькою та Луганською.

«Уздовж самої вулиці Козельницької пропонують облаштувати майданчики для паркування, до речі, там має бути попередньо і багаторівневі, наскільки мені відомо. Для заїзду на ці паркінги, після Луганської, будуть лівосторонні заїзди. Також облаштують тротуари, адже зараз на цій вулиці як такого тротуару немає. Планується також велодоріжка вздовж вулиці», – розповів Роман Зубачик.

Читайте також: У районі вулиць Чмоли та Луганської у Львові планують збудувати турбо-кільце

За його словами, на перехресті вулиць Козельницька – Чмоли буде звичайне транспортне кільце, але з пріоритетним рухом для громадського транспорту.

Водночас на перехресті вул. Луганська – Козельницька збудують турбо-кільце. 

«Зараз є можливість заїхати із вулиці Луганської, зробивши лівий поворот на Козельницьку, якщо ми рухаємось зі Стрийської. Але автомобілі, які виконують маневр, мусять пропускати тих водіїв, які рухаються від Червоної Калини. На турбо-кільці буде черговість заїзду, і ті, хто будуть головними на кільці, зможуть швидше проїхати перехрестя на тій ділянці. При появі ІТ-парку з'явиться великий попит саме на той лівий поворот і, щоб не уторювались затори, наша пропозиція була облаштувати кільце», – розповів Роман Зубачик.

Водночас в.о. начальника управління інженерного господарства Іван Матківський у коментарі Tvoemisto.tv повідомив, що на реконструкцію Козельницької цього року виділили 1 млн грн, а на турбо-кільце на Луганській 3 млн грн.

Посадовець також додав, що «Інститут просторового розвитку» проєктує облаштування кільцевого руху на перехресті Франка – Панаса Мирного – Козельницька. 

«Тут є проблема із виїздом, заїздом на парковку та проблема із лівим поворотом, оскільки маршрутки повертають із Франка на Панаса Мирного», – уточнив Іван Матківський

Читайте також: У Львові затримується ремонт декількох вулиць

Також сьогоднішнім рішенням виконком надав «Львівавтодору» функції замовника на будівництво транспортної розв’язки на перехресті вулиць Личаківської – Тракт Глинянський – Х. Колумба.

На Тракті Глинянському під час реконструкції перехрестя планують побудувати кільце та додати ще одну смугу руху на Личаківській. Це допоможе вирішити проблему заторів на Личаківській та Пасічній. 

Роботи мають розпочати цього року.

Христина Гоголь

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!