У Львові відреставрували металеву браму на Костя Левицького. Фото до і після

2452 0
Брама стала 32-ю, яку відреставрували за програмою співфінансування.
Фото: ЛКП "Археологічно-архітектурна служба м. Львова"

Фото: ЛКП "Археологічно-архітектурна служба м. Львова"

На вулиці Костя Левицького, 21а у Львові відреставрували металеву браму. Про це повідомили у ЛКП «Археологічно-архітектурна служба».

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів охороняє історичне середовище

Реставрацію виконав майсткр Юрій Миколаїшин. Брама стала 32-ю, яку відреставрували за програмою співфінансування. Загальна вартість реставрації металевої брами становить 35,5 тис. грн, із них фінансова частка міста — 24,8 тис. грн, а частка мешканців — 10,6 тис. грн.

Нагадаємо, у 2019 році реставратори продовжать роботу з кількома брамами, заявки на реставрацію яких подали раніше. Минулого року фахівці відреставрували понад два десятки таких дверей і брам. Також до 29 березня триває прийом заявок на реставрацію історичних дерев’яних дверей та металевих брам і дверей у 2019-2020 році. Місто оплачуватиме 70% вартості робіт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!