У Львові відзначать 100-річчя з дня народження Станіслава Лема. Програма заходів

1563 0
Завтра відкриють меморіальну таблицю письменнику та оригінальний мурал.
Фото: Фотографії Старого Львова

Фото: Фотографії Старого Львова

12 вересня у Львові відзначать 100-літній ювілей письменника Станіслава Лема. З цієї нагоди відбудеться низка заходів у кількох локаціях. Про це повідомляє історик, лемознавець Андрій Павлишин у Facebook.

Читайте також: Давайте повернемо Станіслава Лема рідному місту

Програма святкування ювілею визначного львів’янина:

13.00 год. – відбудеться урочиста подія у Великій сесійній залі львівської Ратуші за участю міського голови Андрія Садового, письменника Юрія Андруховича, лемознавця Андрія Павлишина, поетки та перекладачки Ірини Старовойт та інших запрошених інтелектуалів нашого міста.

15.00 год. – відбудеться відкриття меморіальної таблиці Станіслава Лема на фасаді будинку, де мешкала родина Лема, за адресою вул. Б.Лепкого, 4.

Зі слів Андрія Павлишина, сьогодні в будинку на Лепкого вже змонтували відреставровані двері, а раніше трохи поремонтували фасад і тротуар.

Читайте також: У Львові розпочали облаштовувати простір Станіслава Лема. Як зміниться площа

16.30 год. – в РадіоГараж, що на вул. Кн.Романа, 6, пройде дискусія про «Місце Лема в українській сучасній культурі» за участю Юрія Андруховича, Ірини Старовойт, Андрія Лініка та Андрія Павлишина. Модератор Богдан Шумилович.

Увечері продовжити свято львів’ян запрошують на ЛемСтейшн, що на вул. Д. Вітовського, 57:

18.30 год. – відбудеться відкриття муралу на стіні компресорної станції «ЛемСтейшн» в рамках міжнародного проєкту «Нам не потрібні інші світи. Нам потрібні дзеркала»;

19.00 год. – у трамвайному депо відбудеться відкриття V Міжнародного фестивалю аудіовізуального мистецтва «ТЕТРАМАТИКА: Технології та Чуттєве».

Додамо, що до 100-річчя від дня народження видатного львів'янина вийшла друком перша україномовна біографія Лема. Книгу польського журналіста Войчіха Орлінського переклав історик і лемкознавець Андрій Павлишин.

Трансляцію відкриття меморіальної дошки та дискусії дивіться на каналах ;Tvoemisto.tv в YouTube та Facebook.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!