У Львові власники МАФів пікетують міську раду

1795 0
Підприємці закликають міського голову Андрія Садового не знищувати малий і середній бізнес.
Фото: Вікторія Савіцька

Фото: Вікторія Савіцька

У Львові сьогодні, 4 листопада, під стінами Львівської міськради, де має відбутися пленарне засідання, пікетують малі підприємці, власники МАФів. Про це повідомляє кореспондентка Тvoemisto.tv.

Підприємці вимагають не зносити їхніх споруд та налагодити роботу робочої групи, яка займалась цим питанням. 

«Ми хотіли б аби переформатували робочу групу, щоби у ній були підприємці, депутати та представники виконавчих органів. Є перелік архітектурних форм, які не попали до комплексної схеми. Але ухвалою було передбачено, що ці підприємці, які не попали мали можливість звернутися на робочу групу, надавши аргументи, чому так сталось, і робоча група голосуванням мала би можливість повернути частину підприємців до комплексної схеми. Але з 2019 року нікого не повернули. Бачення міського голови – демонтажі», – зазначила Марія Марущак, керівниця ГО «Самопоміч ФОП».

Під стіни Ратуші прийшли кілька десятків підприємців із гаслами «Вимагаю право на працю».

Нагадаємо, що у грудні 2019 року львівські депутати підтримали ухвалу, що дозволяє без рішення суду примусово демонтувати кіоски, де продають алкоголь. Ці МАФи вилучили з переліку тимчасових споруд, яким дозволили займатися підприємницькою діяльністю на території Львова. Також до оновленого переліку не внесли ті кіоски, площі яких займають більшу площу, ніж дозволено.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!