У Львові внаслідок ускладнень коронавірусу померла вагітна та 29-річний хлопець

3130 0
Для жінки це була перша вагітність. За її та життя хлопця боролися майже місяць, однак безуспішно.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

За добу в реанімації клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова померло двоє молодих людей без супутньої патології. Йдеться про 23-річну вагітну жінку та 29-річного хлопця. Про це повідомила завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії медзакладу Наталія Матолінець.

«Робочий ранок почався з розтинів. Спершу вагітної жінки з так і ненародженою дитинкою в утробі… Чорні нежиттєздатні легені, далі – хлопця з мертвими легенями. Ще місяць тому він був абсолютно здоровий і разом з батьками, друзями та дівчиною планував життя, якого вже більше ніколи не буде», – пише вона на своїй сторінці у Фейсбуку.

Читайте також: Ми падаємо з ніг, а ви втрачаєте рідних, поки все ще думаєте – вакцинуватися чи ні

Для жінки це була перша вагітність. За словами медика, за її життя та життя хлопця боролися майже місяць, однак безуспішно. 

«Це дуже страшно. Дуже. Дуже. Дуже…  Особливо, якщо зважити на силу-силенну тих, хто не вірить в коронавірус, відмовляється від карантинних обмежень та вакцинації, а також абсолютно некомпетентно критикує наших медиків, не одягнувши при тому жодного разу медичного одягу і не попрацювавши віч на віч з критичним пацієнтом», – додає вона.

Наталія Матолінець також каже, що і 29-річний хлопець, і вагітна були невакцинованими. Більше того, серед пацієнтів Covid-відділення в медзакладі немає жодного вакцинованого. За добу пролікували 63 пацієнти, 14 поступило, двох перевели з реанімації, троє померли. На апараті ШВЛ перебуває 47 хворих.

Читайте також: На межі життя і смерті. Що відбувається і хто платить за лікування у лікарні швидкої допомоги

Нагадаємо, що в жовтні у Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у Львові від коронавірусної інфекції померла 40-річна місцева мешканка, матір трьох дітей. Жінка відмовлялася від вакцинації. На третю добу боротьби медиків за її життя врятувати пацієнтку не вдалося. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!