У Львові врятували від смертельної хвороби батька десятьох дітей

1605 0
Чоловік потрапив до лікарні із сепсисом.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

Із сепсисом та у важкому стані 53-річний пацієнт потрапив до лікарні святого Пантелеймона. Тут його успішно прооперували. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Сергій Кривко, родом з Дніпропетровська, є багатодітним батьком – він вихователь у дитячому будинку сімейного типу. З дружиною вони взяли під опіку дев’ять дітей, загалом мають десятеро.

Сім місяців тому у Сергія підвищилась температура та почав боліти живіт. Після обстеження лікарі шокували багатодітного батька: у нього розірвалась товста кишка. А в самій черевній порожнині сформувався запальний пухлиноподібний утвір. Цей утвір пошкодив товсту, тонку кишки та сечовий міхур. Через тривалий запальний інфекційний процес, настало змертвіння частини цих органів та важке ускладнення – сепсис.

Читайте також: Львівські лікарі врятували 3-річного хлопчика з мастоїдитом

Щоб не допустити появи септичного шоку, при якому загроза летальності вкрай висока, хірурги вирішили невідкладно оперувати пацієнта.

«Під час втручання ми були вимушені видалити фрагмент товстої, тонкої кишок та фрагмент сечового міхура. Тоді вивели дві стоми на живіт – штучні отвори для виведення вмісту кишечника», – зазначив завідувач відділення №1 Центру хірургії та онкохірургії Гнат Герич.

Після операції організм пацієнта продовжував боротьбу з інфекцією. Уже за дві доби стан пацієнта стабілізувався і його перевели з реанімації у хірургічну палату. А на 14-ту добу – виписали додому.

Зараз на багатодітного батька чекає тривала реабілітація вдома. Але до цього він готовий. Понад усе чоловік мріє повернути свої сили, аби допомагати дружині й надалі дбати про усіх своїх десятьох дітей.

Нагадаємо, що на Львівщині за 2023 рік виявили хвороби нирок у 93 728 людей, 6 237 з них – діти.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!