У Львові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни. Фото

748 0
У пам’ятних заходах взяли участь представники влади, військові, громадськість.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Сьогодні, 8 травня, у Львові вшанували пам’ять мільйонів людей, які загинули у Другій світовій війні. Спершу поклали квіти і запалили лампадки, а потім помолились біля Пам’ятного хреста на місці колишнього концтабору «Шталаг-328».

Джерело: Львівська міська рада

У пам’ятних заходах взяли участь представники влади, військові, рятувальники і поліцейські, депутати, громадськість та духовенство.

Концтабір для військовополонених «Шталаг-328» діяв на території Цитаделі в роки Другої світової війни. Упродовж 1941-44 років нацисти утримували тут понад 284 тисяч військовополонених, понад 142 тисячі – вбили або замордували.

Нагадаємо, 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні встановила Верховна Рада України у 2023 році, об’єднавши цей день з Днем пам’яті та примирення, який до цього вшановували саме в цю дату. Саме 8 травня як День пам’яті та перемоги відзначає більшість європейських країн.

Фото: Роман Балук

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!