У Львові вшанували пам'ять жертв Голодомору. Фоторепортаж

817 0
У центрі міста вшанували пам’ять жертв, які загинули під час голодоморів в Україні
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Щорічно в четверту суботу листопада Україна і світ вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років. Сьогодні, 25 листопада, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбулася загальноукраїнська хвилина мовчання та екуменічна панахида за жертвами голодоморів 1921-1922, 132-1933, 1946-1947 років в Україні.

Також До Дня пам’яті жертв Голодомору, у Львівській громаді виплатять одноразову матеріальну допомогу людям, які пережили Голодомор 1932−1933 років. Цьогоріч допомогу в розмірі 2 тис. грн отримають 42 людини, які мешкають у Львівській громаді. Загальна сума коштів, які скерують на ці потреби з бюджету громади, становить 84 тис. грн.

Читайте також: Європарламент визнав Голодомор геноцидом українського народу

Зазначимо, за даними опитування Соціологічної групи «Рейтинг». Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу вважають 92% громадян України, лише 4% – заперечують це, вагалися з відповіддю – 4%. 

Нещодавно Верховна Рада ухвалила заяву у зв’язку з 90-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні і знову закликала міжнародні організації та парламенти держав світу визнати його геноцидом українського народу. Наразі 30 країн у світі визнали Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу

Нагадаємо, штучний голод, влаштований радянською владою в 1932–1933 роках в Україні, відомий як Голодомор. У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала його геноцидом українського народу. Дані науково-демографічної експертизи свідчать, що загальна кількість людських втрат в Україні від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони осіб.

Додамо, низка лідерів країн Європи вшанували сьогодні, 25 листопала, пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932–1933 років.

Антоніна Костик

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!