У Львові вшанують пам’ять головного командира УПА Романа Шухевича

1317 0
На руїнах музею представлять виставку «Знайти Романа Шухевича».
Роман Шухевич / умовне фото, з відкритих джерел

Роман Шухевич / умовне фото, з відкритих джерел

У вівторок, 5 березня, виповнюється 74 роки з дня смерті Романа Шухевича, головного командира УПА. У Білогорщі вшанують його пам'ять. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Пам'ятні заходи пройдуть на місці Музею Романа Шухевича у Білогорщі біля Львова, який був пошкоджений внаслідок обстрілу 1 січня 2024 року. У програмі – покладання квітів до пам'ятника Шухевичу та поминальна панахида, а також виконання Державного Гімну України. Урочистості почнуться о 14:00. 

На руїнах музею представлять виставку «Знайти Романа Шухевича», що містить двадцять інформаційних банерів. Вони допоможуть розвіяти міфи про Шухевича та розкажуть про менш відомі факти його життя.

Організатори виставки обіцяють, що відвідувачі дізнаються багато нового про життєвий шлях Романа Шухевича, від його дитячих років до становлення як командира УПА, включаючи особисті та сімейні історії.

Читайте також: Чому Музей Шухевича насправді НЕ знищено

Після завершення презентації виставка буде перенесена до Львова, у Музей-меморіал «Тюрма на Лонцького», де залишиться до 30 червня, дня народження Романа Шухевича.

Нагадаємо, що у Львові оголосити Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію відновлення музею генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича на вул. Білогорщі, 76-А. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!