Завтра у Львові вшанують пам'ять жертв Скнилівської трагедії

1894 0
27 липня 2002 року авіакатастрофа на військовому летовищі «Скнилів» забрала 77 життів, 28 із яких — діти.
ФОТО: UKRTIME.COM

ФОТО: UKRTIME.COM

У четвер, 27 липня, у Львові вшанують пам'ять жертв Скнилівської трагедії, що сталася 21 рік тому. Меморіальні події відбудуться у дещо іншому форматі, аніж зазвичай, через дію воєнного стану.

Джерело: пресслужба ЛМР

«Зокрема, у четвер, 27 липня, о 10:00 у храмі Воскресіння Христового УГКЦ (вул. Городоцька, 319а) розпочнеться поминальне Богослужіння. Опісля відбудеться покладання квітів до «Сегменту пам’яті» жертв Скнилівської трагедії», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сьогодні львів’яни пригадують Скнилівську трагедію. Три спогади очевидців

Як зазначили в ЛМР, зважаючи на обмеження, спричинені воєнним станом, покладати квіти до меморіалу буде вузьке коло родичів загиблих.

Довідково:

Скнилівська трагедія — авіакатастрофа, яка сталась під час святкування 60-ї річниці 14-го авіаційного корпусу ВПС України на летовищі «Скнилів» під Львовом 27 липня 2002 року. Внаслідок падіння винищувача Су-27УБ у натовп глядачів загинуло 77 осіб, серед яких — 28 дітей, і постраждало близько 250 людей. За кількістю загиблих ця подія вважається найбільшою катастрофою в історії авіаційних свят.

У 2003 році до 1-ї річниці трагедії при вході до Скнилівського летовища на кошти жертводавців з усього світу була споруджена каплиця всіх Святих українського народу, яку освятили священики УГКЦ, УАПЦ, УПЦ КП та УПЦ МП. Біля неї встановлено 77 каменів, що символізують жертв катастрофи. Щорічно у день катастрофи тут відбуваються екуменічні богослужіння. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!