У Львові встановлять 75 нових камер відеоспостереження

2582 0
Камери розмістять на важливих міських вулицях та перехрестях, а також на в’їздах та виїздах з міста.
Фото: lvivpost.net

Фото: lvivpost.net

До кінця 2018 року у Львові встановлять 75 камер відеоспостереження. Загалом, до 2020 року у місті повинно з’явитись 1,5 тисячі нових відеокамер за кошти з міського бюджету. Про це на прес-конференції розповів начальник управління безпеки міста Юрій Діль.

Читайте також: Школи Львова обладнають камерами відеоспостереження

«У планах у нас найперше – встановити камери на заїздах та виїздах з міста, а також на великих перехрестях. Після цього будем охоплювати інші райони міста», – зазначає Юрій Діль.

За його словами, щоб покрити потреби міста потрібно майже п’ять тисяч камер. Відеокамери, які вже встановленні у місті, допомагають поліції розшуковувати злочинців та крадіїв. Так, у 2018 році за запитом правоохоронців було передано 270 відеоматеріалів. Записи з усіх міських камер, яких налічується 230, зберігаються на серверах Центру безпеки міста упродовж 30 днів.

Читайте також: Центр безпеки міста з листопада отримав тисячі повідомлення про мінування у Львові 

«Також від початку 2018 року управління безпеки міста працює з аналітичними програмами з автоматичного визначення номерних знаків, пошуку особи тощо. У 97% випадків камери розпізнають номерні знаки автомобілів, незалежно від погодних умов», – додав Юрій Діль.

Він розповів, що на вулиці Городоцькій встановлено унікальну камеру, яка може фіксувати людське обличчя на відстані до 400 метрів.

Нагадаємо, на Залізничному та Приміському вокзалах Львова встановлять камери відеоспостереження.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!