У Львові встановили перший біонічний протез руки. Його отримав десантник Михайло Юрчук

2488 0
Спеціалісти Центру розпочали встановлювати пацієнтам біонічні протези.
фото: пресслужба лмр

фото: пресслужба лмр

У Львові стартувала програма протезування у Національному реабілітаційному центрі «Незламні». Перший протез отримав 33-річний десантник Михайло Юрчук. Він втратив кінцівки, захищаючи Україну. Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

«Окрім звичайних протезів, спеціалісти Центру розпочали встановлювати пацієнтам біонічні протези. Першого отримав Михайло Юрчук. Центр надав його захиснику своїм коштом. Нині він вчиться користуватися протезом, «нову руку» називає квитком до повноцінного життя і дуже шкодує, що для багатьох інших, таких як він, незламних українців, ця мрія поки лишається нездійсненною», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На першій лінії. Медик, який допомагає лікувати онкохворих діток під час війни

Нагадаємо, як повідомляв у коментарі Tvoemisto.tv міський голова Львова Андрій Садовий, за час повномасштабного вторгнення Львів, зокрема через Перше територіальне медичне об’єднання, прийняв 5 тисяч пораненених з різних куточків України. Історію львівського хірурга, який рятує важкопоранених через війну пацієнтів, дивіться у відео та читайте в матеріалі за посиланням

Для довідки

Біонічні – найбільш сучасні протези верхніх кінцівок. Вони мають зовнішнє джерело енергії, а управляються за допомогою складної системи датчиків, що забезпечують зв’язок з м’язами на збереженої частини руки. Індивідуальні приводи для пальців дозволяють координовано вхоплювати предмети, а комфорт забезпечується за рахунок оптимізованого по вазі розташування приводів. 

Ольга Коваль

Фото: Роман Кайман

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!