Львів закриває школи, ресторани продовжать працювати в червоній зоні

5204 0
Працювати зможуть ті установи та заклади, де персонал вакцинований на 100% від коронавірусу двома дозами, а відвідувати їх також ті, хто матиме зелені сертифікати вакцинації або ПЛР-тест.
Фото: Freepek

Фото: Freepek

Від суботи, 30 жовтня, Львів як і область переходить в «червону» зону. Працювати зможуть ті установи та заклади, де персонал вакцинований на 100% від коронавірусу двома дозами, а відвідувати їх також ті, хто матиме зелені сертифікати вакцинації або ПЛР-тест, дійсний 72 години. Окрім цього, обов'язковими залишаються температурний скринінг, дистанція та маски. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.  

Йдеться про роботу кафе, ресторанів, торгових центрів, ринків (у тому числі промислових), салонів краси, перукарень, кінотеатрів, готелів тощо.

«Усі працівники закладів громадського харчування і промислової групи мають бути вакциновані двома дозами, така ж вимога до відвідувачів, або ПЛР-тест. Якщо є порушення, то заклад мають закрити, тому хотів би застерегти тих, хто буде ризикувати і створювати навантаження для працівників Держпродспоживслужби та правоохоронців», – каже він.

Читайте також: Ще 11 закладів у Львові закриють через порушення карантину 

Додамо, відповідно до постанови Кабміну про обмеження в червоній зоні, відвідувачі можуть показати і тест на антиген Covid-19 або довідку про перенесену хворобу, або довідку про протипоказання до вакцинації від коронавірусу. Однак останні планують видавати тільки з 8 листопада.

Водночас школи (початкова та середня) йдуть з понеділка на онлайн-навчання, а садочки працюватимуть у звичному режимі. На засіданні Ради єпископів також прийняли рішення рекомендувати вірянам залишатися вдома та слухати службу Божу онлайн. Для тих, хто хоче піти до храму, радять помолитися просто неба на його території.

Транспорт у місті працюватиме з завантаженістю у 50%. Пільгові категорії можуть скористатися ним у період з 11:00 по 16:00, за винятком учасників бойових дій в зоні АТО/ООС.

Читайте також: Після канікул школярі у Львові вчитимуться онлайн 

Нагадаємо, що на території Львівської області із 30 жовтня діятиме червона зона карантину. Заклади зможуть працювати, якщо всі працівники і відвідувачі мають зелені ковід-сертифікати (повний курс вакцинації), негативний ПЛР-тест на коронавірус або екпсрес-тест, зроблений за 72 години. В області зможуть працювати садочки, початкова школа та школи, де працівники мають стовідсоткову вакцинацію, або негативний ПЛР-тест, або документ, що підтверджує одужання особи від ковіду. Повний перелік обмежень в області ви можете прочитати тут.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!