У Львові виходили хлопчика, який ледь не втопився

1551 0
Хлопець з другом пішли до озера і, ймовірно, у воді його зловила судома в ногах.
Фото: Львівська обласна дитяча лікарня "Охматдит"

Фото: Львівська обласна дитяча лікарня "Охматдит"

Лікарі Львівської обласної дитячої лікарні «Охматдит» виходили 12-річного Святослава у вкрай важкому стані, який ледь не втопився в озері. Про це повідомили у лікарні.

«Сім'я із Новояворівська. Мама – медсестра, батько – Захисник України. Загинув під час повномасштабного вторгнення. Трапилося усе, коли Святослав пішов гуляти з другом. Хлопці вирішили піти до місцевого озера. Ймовірно, Святослава зловила судома в ногах і хлопчик пішов під воду», – йдеться у повідомленні.

До шпиталю 12-річний хлопець поступив у вкрай важкому стані із діагнозом – утоплення у прісній воді. В лікарні кажуть, що вже через 2 хвилини занурення в прісну воду у кров переходить біля 50% води від аспірованої. Значно пізніше вода проникає в кров із шлунка та кишківника. Виникає гіперволемія з вираженою гемодилюцією, гемолізом, гіперкаліємією, гіпонатріємією, гіпокальціємією, гіпохлоремією, гіпопротеїнемією.

Читайте також: Львівські медики видалили рідкісну кісту на оці 11-річної дівчинки

«Святослав пережив гіпоксію, тобто тривале кисневе голодування. Це усе впливає негативно на мозок та на інші органи. Зараз вже є позитивна динаміка з боку легень. Святослав поступив із сатурацією 70 із нестабільною гемодинамікою. Ми підтримували серцево-судинну діяльність. Був набряк легень і РДС 3-го ступеня. З легень санувалась велика кількість кровянисто-пінистої мокроти. У Святослава була клініка катехоламінового шоку. Нам вдалося це все скорегувати. Була важка гіпокоагуляція, тобто наявна кровотеча із інтубаційної трубки та кров'янисті виділення із прямої кишки. Сьогодні хлопця зняли зі штучної вентиляції легень».

Зараз хлопець поступово відновлюється.

Нагадаємо, львівські лікарі повернули слух однорічному хлопчику, який не чув від народження. Він народився передчасно на 32 тижні вагітності із вагою 950 грам. За місяць після встановлення кохлеарного імпланту хлопчику підключили зовнішній пристрій. Він почув перші звуки у своєму житті. А далі на малюка чекає тривала реабілітація.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!