У Львові виходили передчасно народжених двійнят, яких народила переселенка з Києва

1429 0
Сьогодні, на День матері, їх виписали додому.
Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі успішно виходили двох передчасно народжених дітей, яких народила киянка Ірина. Про це повідомила директорка Перинатального центру Марія Малачинська.

«Ірина рятувалася від обстрілів на початку воєнної агресії та пережила неймовірний стрес. Опинившись у Львові раптом відчула, що дівчатка вже просяться у світ Божий», – каже Марія Малачинська.

Читайте також: Маленькі «Джавеліни». Як у Львові у час війни народжують героїв

Дівчатка Вікторія та Вероніка шляхом кесаревого розтину народилися на 31 тижні вагітності. Діти народилися крихітними – одна 800 г та 33 см, а друга 1850 г та 43 см.

Обидві донечки Ірини пройшли спочатку відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, згодом їх перевели на другий етап виходжування недоношених дітей, де знаходилися під спостереженням не один день. Одна дівчинка була на спільному перебуванні з мамою з 11-ї доби, інша з 51-ї .

Символічно, у День матері, щасливу маму з донечками виписали з Перинатального центру.

Читайте також: Про міграцію, або Чи повернуться українські жінки та діти додому

Загалом на обліку у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі стоять 250 вагітних з центральної та східної України. Усі жінки отримують максимальну допомогу та увагу.

Нагадаємо, що про те, як у Львові у час війни народжують героїв, читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!