У Львові викладачі вкладуться у будівництво власної багатоповерхівки

9083 0
Більшу частину будівництва 8-поверхівки з підземним паркінгом профінансують викладачі університету.
Візуалізація Володимира Лавріна

Візуалізація Володимира Лавріна

У Львові, на вул. Тракт Глинянський, 139, планують збудувати багатоквартирний житловий будинок для викладацького складу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Відповідний містобудівний розрахунок розглянули на архітектурно-містобудівній раді ЛМР 1 лютого.

«Це є житловий будинок соціального типу. У моїй практиці це вперше, що більшу частину будівництва профінансують самі викладачі», – зазначив головний архітектор проєкту Володимир Лаврін. 

На ділянці наразі нічого немає, навпроти є зведений житловий будинок. 

Ділянка будівництва

Земельна ділянка площею 0,115 га є незвичного розміру, адже її ширина всього 15 м. Згідно зонінгу території, це зона Ж-3 – житлові будинки від 5 до 9 поверхів. 

Читайте також: У Львові оновлять один з кварталів забудови XIX століття

Будинок складатиметься з однієї секції висотою в 8 поверхів, відсоток забудови – 39,2%. На першому поверсі будуть комерційні приміщення. У будинку облаштують 50 квартир для 90 мешканців, загальна площа житлового будинку – 2,300 кв.м. Також передбачений підземний паркінг на 26 машиномісць.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зауважив замалу кількість паркомісць й рекомендував облаштувати у підземному паркінгу більше місця. 

Нагадаємо, що у Львові планують нове будівництво багатоквартирних житлових будинків із вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Тролейбусній. Поліція зголосилася віддати свою територію і будівлю місту для облаштування там школи.
 
Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!